Iesirea din indiviziune. Socrul meu are un contract de întreținere cu părinții lui din 1989,pt imobil si 250 mp dați in proprietatea statului. După moartea bunicului, in 1993 s-a eliberat si titlul de proprietate pe numele mortului,cu imobil, 3ha teren arabil, ext si intravilan. Tot pe numele bunicului, nimic pe numele socrului. A decedat si bunica in 2001,dupa niciunul nu s-a dezbatut moștenirea. Menționez că socrul are 5 frati din care 2 decedați după moartea părinților iar la unii din ei nu se găsesc moștenitorii. Cum putem proceda? Instanță sau notar? Si ce costuri implica. Scuze pt lungimea textului
Nu puteti face succesiunea la notar daca nu identificati toti mostenitorii si daca nu va puneti de acord in legatura cu imparteala. In instanta, taxa de timbru se calculeaza in functie de valoarea masei succesorale, insa si in aceasta procedura trebuie gasiti toti cei cu vocatie succesorala. In materie de succesiuni (si nu numai), este mai bine sa apelati la un avocat.
Vinzare pamint
dragv
Am un titlu de proprietate pe numele bunicului decedat in 1991 - 1,470 ha teren arabil in cimp. Eu am o parte - 0.98 ha restul il detin 2 verisoare (surori), ... (vezi toată discuția)