avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Stiu ca mai nou, plangerile pt violenta domestica nu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Stiu ca mai nou, plangerile pt violenta domestica nu se mai pot ...

Stiu ca mai nou, plangerile pt violenta domestica nu se mai pot retrage, dar totusi exista vreo posibiltate sa se mai poata? Am nevoie de un raspuns scurt si sincer!Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: IndigoVibe , utilizator 09:53, 20 Mai 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Retragerea plangerii operează, nu impacarea.
Retragerea plangerii în baza art. 193 rap la art. 199, în situația în care actiunea penala NU a fost pusa în mișcare din oficiu.
Chiar dacă sesizarea a fost facuta din oficiu (112) si plangerea a fost făcută ulterior iar acțiunea penala a fost pusa în mișcare în urma plangerii prealabile, atunci tind sa cred ca funcționează.

„Hulea Ionuț-Marius” - Cabinet de Avocat a scris:

Bună seara.

Nu este chiar așa cum ați apreciat dvs. Împăcarea este încă posibilă și înlătură răspunderea penală, însă numai dacă acțiunea penală s-a pus în mișcare ca urmare a plângerii penale prealabile formulată de către victima infracțiunii. Dacă acțiunea penală a fost pusă în mișcare din oficiu (ați sunat la poliție, au venit la fața locului și au decis să deschidă dosar penal), atunci nu se mai poate înlătura răspunderea penală prin împăcarea părților, cauza urmând a fi cercetată până la final, când vor da o soluție.

Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă am făcut o declarație ca ma bătut partenerul și o iau ... Andreea12389ff Andreea12389ff Dacă am făcut o declarație ca ma bătut partenerul și o iau declarația înapoi și am trecut și prin tribunal se poate lua înapoi? (vezi toată discuția)
agresiune si vatamare corporala Mihai Sia Mihai Sia Salutare tuturor! Am nevoie de ajutor in legatura cu o situatie. Un baiat a agresat si a lovit o persoana de sex feminin ( acesta atat in momentul in care a ... (vezi toată discuția)
Controverse privind impacarea părților în procesul penal cezarad cezarad Am 2 întrebări legate de chestiune: 1. care este diferența între RETRAGEREA PLÂNGERII PREALABILE (art. 158 NCP) și ÎMPĂCAREA PĂRȚILOR (art. 159 NCP) ... (vezi toată discuția)