avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Buna ziua, Am o firma de tip SRL 2 asociati. ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Buna ziua, Am o firma de tip SRL 2 asociati. Activitatea se desfasoara ...

Buna ziua,

Am o firma de tip SRL 2 asociati. Activitatea se desfasoara in mediul jocurilor de noroc si al pariurilor, iar asociatul meu "z dezvoltat" o pasiune pentru jocurile de noroc si a adus firma pe minus, a luat bani din casa pentru a se juca la aparate. Ideea este ca nu mai reusesc sa dau de el si sa-mi recuperez pierderea. Nu as vrea sa ajung in instanta.
Intrebarile mele sunt:
1. Se poate retrage singur din parteneriat, daca eu nu sunt de acord.?
2. Datoriile firmei se pot transfera pe persoana fizica.? Mentionez ca amandoi suntem salariati la alte firme, si pe mine nu m-ar deranja o oprire pe salariu ca astfel sa mai pot recupera ceva din partea lui.? Macar datoriile sa le impart la jumatate si nu sa le platesc tot eu.

Multumesc,
Luminita
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 13:40, 6 Aprilie 2021
Buna ziua, retragerea asociatului din SRL se poate face in conditiile prevazute in actul constitutiv al SRL-ului. Asociatii unui SRL raspund in limita contributiei la capitalul social insa in anumite cazuri, cum ar fi spre exemplu insolventa SRL-ului poate fi atrasa si raspunderea asociatului cu bunurile proprii daca este si administrator, in anumite situatii prevazute de Legea insolventei. Totodata, Legea 31 prevede ca "Asociatul care, în frauda creditorilor, abuzează de caracterul limitat al răspunderii sale şi de personalitatea juridică distinctă a societăţii răspunde nelimitat pentru obligaţiile neachitate ale societăţii dizolvate, respectiv lichidate".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociati srl in litigiu la tribunal & mandatul administratorului expirat pe durata procesului diana_2012 diana_2012 Un SRL are trei asociati X, Y si Z (care era si administratorul sociatatii). X unul dintre asociatii SRL-ului a intentat proces celorlalti doi asociati dorind ... (vezi toată discuția)
O problema... geo26 geo26 Buna ziua, Am o problema care ma framanta de foarte mulat vreme, de aceea apelez la dvs, in special la specialistii in procedura insolventei. Problema e ... (vezi toată discuția)
Probleme srl sergiu197 sergiu197 Sunt asociat intr-o societate cu raspundere limitata care este impartita in felul urmator: 60% un asociat care este si administrator si cate 20% inca doi ... (vezi toată discuția)