avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj tehnic dupa CCC Urmeaza sa revin la munca la 1 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj tehnic dupa CCC Urmeaza sa revin la munca la 1 an si 10 ...

Somaj tehnic dupa CCC
Urmeaza sa revin la munca la 1 an si 10 luni din ccc insa colegele mele de pe acelasi post sunt in somaj tehnic, ca urmare a inchiderii restaurantelor in interior. Restaurantul functioneaza doar exterior.Colegele de pe acelasi post ca mine sunt in somaj tehnic de 3 saptamani.Eu pot intra direct in somaj tehnic?Le pot cere eu asta? Sau trebuie sa revin la munca?
Mentionez ca vreau sa beneficiez de stimulentul de insertie!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:23, 6 Aprilie 2021
Puteti intra direct in somaj tehnic ... decizia apartine angajatorului.
Va multumesc!
Daca vor sa ma trimita pe alt post si eu refuz, este o problema? As dori sa ma intorc pe acelasi post!
Si inca o intrebare,va rog!
Dupa ce se redeschid si vor avea nevoie doar de o fata din noi, eu voi fi ultima dintre ele chemata la munca? Ele intrand primele in somaj tehnic.
Cornel Vasile a scris:

Puteti intra direct in somaj tehnic ... decizia apartine angajatorului.

1. Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

2. Asadar, persoana aflata in CC are dreptul sa revina la ultimul loc de munca avut inainte de intrarea in CCC sau la un loc de munca echivalent cu acesta ...Cu toate ca textul de lege nu reglementeaza expres si obligatia angajatorului de a va primi la munca la terminarea CCC, aceasta obligatia decurge dintr-unul din principiile dreptului civi, conform caruia, un drept subiectiv apartinând unui subiect de drept, de regula îi corespunde o obligatie altui subiect de drept (a celui de la care se pretinde sa savârseasca ceva). Altfel spus, dreptului persoanei de a reveni la locul de munca dupa terminarea CCC ii corespunde obligatia angajatorului de a va primi inapoi.

Reluarea activitatii se va face in baza aceluiasi contract individual de munca, angajatorul emitand o decizie de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a activitatii.

In cazul in care s-a desfiintat locul de munca, angajatorul va trebui, mai intai, sa va ofere un alt loc de munca echivalent.

3. La revenirea din CCC se poate modifica c.i.m. cu acordul partilor sau unilateral de catre angajator in conditiile prevazute de Codul Muncii.

obs.
nu mai citati raspunsurile primite ... apasati direct RASPUNDE.
Multumesc frumos! Voi avea o intalnire cu managerul iar dansul mi a spus telefonic ca ar avea cateva optiuni avand in vedere pandemia.Nu a specificat nimic de somaj tehnic, telefonic. Credeti ca despre aceasta optiune ar fi vorba? Fiindca un al loc echivalent, nu ar avea unde!
Zi buna va doresc!
Este posibil sa va spuna si despre somajul tehnic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relare activitate la incetare ccc divele divele Imi inceteaza ccc ptr. 2 ani in septembrie. Avand in vedere situatia actuala, firma privata, ma mai primeste la locul de munca sau nu? Ce ar trebui sa fac? Ma ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez Cristina_d_m Cristina_d_m In anul 2011 fiind însărcinată și in aceeași timp in concediu medical administratiala care lucram atunci sa reorganizat conform oug 82/2011, prin care se ... (vezi toată discuția)
Concediere angajata ce revine din ccc lady_c29 lady_c29 Buna ziua! Am o societate cu 2 puncte de lucru. Urmeaza sa inchid unul din puncte. Peste cateva luni o angajata de pe acel punct ce se afla in CCC urmeaza sa ... (vezi toată discuția)