avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, In urma divortului tatal copilului plateste ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, In urma divortului tatal copilului plateste 1/4 din ...

Buna ziua,
In urma divortului tatal copilului plateste 1/4 din venit ca pensie alimentara. Dupa cativa ani copilul este diagnosticat cu ADHD, Sindromul Asperger si Discalculie si are nevoie de tratament, consultatii si multe terapii la care tatal nu doreste sa contibuie spunand ca el plateste deja pensie alimentara. Este obligat sa ajute cu aceste cheltuieli, se poate face vreun demers pentru al obliga sa conribuie financiar la terapiile copilului?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:23, 7 Aprilie 2021
Din pacate procentul de 1/4 este unul maximal stabilit prin lege. Ceea ce s ar putea face este a se vedea ansamblul bunurilor si veniturilor tatalui si incercat a se mari suma la care se aplica procentul de 1/4

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare custodie minor dalidaD dalidaD in anul anul 2006 in urma divortului am obtinut custodia copilului atunci in varsta de 9 ani. In momentul de fata ma aflu in imposibilitatea de a intretine ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara pentru copil minor de la divort sau separare ndrc_cris ndrc_cris Acum 20 de zile am facut demersul pentru obtinerea divortului prin notar. Avem impreuna un copil de 5 ani cu dizabilitate motorie care va ramane in ingrijirea ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere: cuantumul maxim depășește nevoile copilului iar pe mine m-ar pune în dificultate cu plata ratelor. cum aș putea proceda în acest caz? Adrian19851411 Adrian19851411 Buna ziua Din păcate eu și soția mea am ajuns in pragul unui divorț. Avem o fetița, și am o întrebare legată de pensia alimentara care trebuie ... (vezi toată discuția)