Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 5900 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Împreună cu 10 specialiști de la EY România, KMPG România, Viboal FindEx și Dobrinescu Dobrev discutăm despre: TVA în comerțul electronic, SAF-T, analiza de risc fiscal etc. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... actiune anulare obligatie plata pensie alimentara fiu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

actiune anulare obligatie plata pensie alimentara fiu major

Fiul are 23 de ani si nu a primit ultimele 4 pensii. Motivarea postei; ca nu este gasit la adresa indicata si dupa ce i se lasa aviz in cutia postala nu se prezinta la oficiul postal pt a incasa banii. Este aceiasi adresa unde intodeauna i-am trimis banii. Nu raspunde la telefon pt ca si-a schimbat numarul si ma blocat si in facebook. I-am trimis scrisoare certificata in care am cerut sa-mi comunice numarul de cont bancar pt ai plati acolo pensiile, dar a venit retur pt ca nu este de gasit la adresa si nici nu a mers la oficiul postal sa o primeasca dupa ce i sa lasat aviz. Am apelat la executor ca sa-i inmaneze banii. La chemat la birou dar nu sa prezentat.
Ce fac cu pensiile si ce pot face in general, pt a evita declansarea unei executari silite impotriva mea, ori/si a unei plangeri penale?
Pot deschide vreo actiune in justitie pt a obtinte anularea obligatiei de plata a pensiilor. Este demonstrat ca nu are nevoie de ajutorul meu.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Aprilie 2021
dan_plescan, utilizator
Cel mai recent răspuns: dan_plescan , utilizator 19:28, 8 Aprilie 2021
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati facut ceea ce era legal sa faceti.

Daca nu se afla in continuarea studiilor pensia se sisteaza automat. Daca fiul dvs este inca la facultate puteti solicita in instanta incetarea si constatarea faptului ca nu se mai afla in stare de nevoie.
Multumesc! Cum dovedesc ca a terminat studiile?

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Ati facut ceea ce era legal sa faceti.

Daca nu se afla in continuarea studiilor pensia se sisteaza automat. Daca fiul dvs este inca la facultate puteti solicita in instanta incetarea si constatarea faptului ca nu se mai afla in stare de nevoie.

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiul dvs va fi citat si va tb sa faca dovada starii de nevoie, dvs n aveti cum sa faceti dovada unui fapt negativ.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tocmai am descoperit ca atat eu cat si instanta am fost inselati acum 4 ani. La proces a dovedit admiterea la facultate. Deci a dovedit ca se va afla in stare de nevoie, ca nu va putea lucra.
Gandind in situatia actuala, cam ciudata, am cautat prin internet si am gasit lista cu admisii in 2017, intre care se afla si el. Apoi intre studentii din anii universitari, 2017-2018, 2018-2019 si 2019-2020 el nu apare. Apare abia intre studentii din anul 2020-2021 in anul I de studii grupa .... cand trebuia sa se afle in anul IV. Surpriza; situatia de nevoie nu a existat, nu sa aflat in continuarea studiilor. Ne-a inselat. Cine stie daca acum intradevar curseaza anul I ori doar sa inscris in octombrie 2020, la inceputul anului universitar, si in fapt nici acum nu asista la cursuri.
Pot cere incetarea obligatiei de plata a pensiilor si inapoierea pensiilor obtinute prin inselaciune in ultimii 3 ani?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Aprilie 2021
dan_plescan, utilizator
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da puteti solicita recuperarea sumelor platite demonstrand inducerea in eroare

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara fiu major, cerere modificare retroactiva sentinta daniel_fergusson daniel_fergusson Fiul a implinit 18 ani si in decembrie 2017 ma chemat in judecata pentru ai plati pensie in continuare. El a cerut 25% din venituri mele nete obtinute ori 25% ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere jenip1 jenip1 un tanar de 22 ani, urmeaza sa sustina examenul de licenta in iulie 2016, la terminarea a 4 ani de studii superioare. 1. pana in ce luna trebuie tatal sa ii ... (vezi toată discuția)
Intrerupere acordare pensie alimentara de intretinere angela0011 angela0011 Buna dimineata ! Care este procedura pentru intrerupere acordare pensie intretinere tinandu-se cont ca facultatea este de 3 ani iar anul universitar se ... (vezi toată discuția)