avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! In actul de vânzare-cumpărare al ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! In actul de vânzare-cumpărare al locuinței părinților ...

Bună ziua! In actul de vânzare-cumpărare al locuinței părinților s-a strecurat o greșeală, apre parcela 1, cv10 (așa cum precizează, incorect, și cadastrul în documentația atașată) pe când în titlul de proprietate..menționat în acest act de vânzare cumpărare apare parcela 8, cvartal 60..așa cum este corect. Problema este că notarul nu vrea sa rectifice... spunând că vina nu este a lor și este a cadastrului...cadastrul e decedat...nu găsesc nimic de la el..ce as putea face? Va mulțumesc
Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2021
Iulian2604, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 14:29, 9 Aprilie 2021
Mergeti la un alt expert cadastral si solicitati-i sa va actualizeze documentatia.
Mulțumesc. Pai și în baza a ce? Adică de ce documente am nevoie?

MihailZC a scris:

Mergeti la un alt expert cadastral si solicitati-i sa va actualizeze documentatia.

In baza realitatii, cata vreme terenul se afla in parcela 8 cvartal 60. Chemati un expert la fata locului si vedeti care este situarea corecta a terenului. Daca aceasta nu corespunde realitatii, e suficienta reactualizarea documentatiei. Luand coordonate GPS pentru limitele terenului va rezulta ca acesta nu are cum sa fie in parcela 1 cvartal 10.
Ok, și apoi merg la același notar cu documentația respectivă? sau se poate și la altul că acela nu vrea să modifice.

MihailZC a scris:

In baza realitatii, cata vreme terenul se afla in parcela 8 cvartal 60. Chemati un expert la fata locului si vedeti care este situarea corecta a terenului. Daca aceasta nu corespunde realitatii, e suficienta reactualizarea documentatiei. Luand coordonate GPS pentru limitele terenului va rezulta ca acesta nu are cum sa fie in parcela 1 cvartal 10.

Ultima modificare: Vineri, 9 Aprilie 2021
Iulian2604, utilizator
La primul notar mergeti, dupa ce va rectificati documentatia, ca sa cereti o incheiere de certificare. Este foarte posibil ca acesta sa va refuze, pe motiv (intemeiat, de altfel) ca documentatia folosita la incheierea actului prevedea parcela 1 cvartal 10, astfel ca nu exista, de fapt, nici o eroare in redactarea actului. Incercati. Daca nu reusiti, va ramane sa mergeti la orice alt birou notarial, impreuna cu parintii, si incheiati un act aditional la contractul de vanzare initial prin care, avand in considerare rectificarea documentatiei cadastrale, specificati ca imobilul vandut se afla de fapt in parcela 8 cvartal 60.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat o bucata de pamant iar in contract am gresit satul miioan miioan Am cumparat o bucata de pamant iar in contractul de vanzare cumparare a intervenit o eroare. Pamantul se afla in com. Pestisani , sat. Bradiceni iar in ... (vezi toată discuția)
Mod de corectare a unei erori de inscris in tp cu efecte asupra unui contract de v-c ulterior CosticaP CosticaP Buna ziua, am o speta destul de complicata (pentru mine) la care va cer un sfat. In anul 2006 am cumparat un teren extravilan. Vanzatorul mostenise terenul, ... (vezi toată discuția)
Problema schimbare tarla Panciu Panciu Buna ziua, Am urmatoarea problema: doresc sa vand un teren dobandit in urma cu 15 ani, prin act de partaj. In perioada aceea, terenul apartinea de comuna X ... (vezi toată discuția)