avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Locuiesc împreună cu unchiul meu într-o curte de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Locuiesc împreună cu unchiul meu într-o curte de 500 m pătrați ...

Locuiesc împreună cu unchiul meu într-o curte de 500 m pătrați , având imobile diferite. Imobilul în care locuiesc a devenit proprietatea mea, fiind unica moștenitoare a părinților mei. Precizez faptul că părinții mei au dobândit act de proprietate, atât asupra construcției, cât și asupra terenului prin hotărâre judecătorească din 1993. Potrivit legii, am fi avut posibilitatea să separăm cele două proprietăți, dar nu am făcut-o din motive de rudenie și bună vecinătate. Gospădărirea întregii suprafețe ( 500 m pătrați) a revenit, în cea mat mare parte, tatatălui meu, fratele acestui unchi. Atât familia mea , cât și eu ne dorim să separăm proprietățile, printr-un gard, deoarece unchhiul meu a început să ne acuze de furtul unor țevi, să ne jignească în mod repetat, să ne denigreze public, să ne conteste pregătirea profesională, să ne hărțuiască psihic, cu amenințări și înjurături, nedemne de menționat, amenințări fizice, cu toporul și cuțitul. În martie 2020, i-am propus, prin bună înțelegere, să facem gard, noi făcând demersurile necesare în acest sens. Mi-a spus că va apela și el la un expert în cadastru, lucru cu care am fost de acord. Nici până acum nu a solicitat pe nimeni. Menționez că toate utilitățile dumnealui sunt pe partea mea de proprietate. ( apă, gaze, canalizare , fiecare cu factură proprie). Concluzia este că nu ne permite să tragem gard din cauza utilităților moștenite de la ”mama” lui, care era și a tatălui meu.

Alte discuții în legătură

Uzucapiune geo83 geo83 Buna ziua As dori sa va prezint urmatoarea situatie .Casa unde locuiesc impreuna cu parintii mei este compusa din 2 apartamente .Apartamentul nr.1 se afla in ... (vezi toată discuția)
Parintii mei au cumparat in 1983 o casa cu terenul de 2427 mp ... ovidiuss1974 ovidiuss1974 Parintii mei au cumparat in 1983 o casa cu terenul de 2427 mp cu mentiunea in contract ca terenul aferent acestei case intra in proprietatea statului conform ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune imobil mostenit cl710521 cl710521 Buna seara, am mostenit de la parinti, impreuna cu fratele meu, o casa si terenul aferent si am agreat impreuna solutia iesirii din indiviziune la notar. ... (vezi toată discuția)