avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... temei juridic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

temei juridic

Vă rog să îmi indicaţi temeiul juridic al modificării unui contract de vânzare cumpărare care a fost greşit încheiat, având la bază un titlu de proprietate emis greşit şi corectat.
Vă mulţumesc anticipat !
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2010
Jonny93, utilizator
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 23:26, 5 Ianuarie 2010
buna ziua!
in principiu s-ar putea face o incheiere de rectificare.
dar nu stim exact situatia.
la momentul semnarii contractului de vanzare cumparare, eroarea exista?
nu s-a observat?
care a fost situatia?
Da. La momentul incheierii contractului eroarea exista, dar nu a fost observata. S-a cumparat o suprafata de teren care in realitate este mai mare si are alte date de identificare cadastrala. S-a procedat la modificarea titlului de proprietate, dar nu poate fi facuta intabularea pentru ca suprafata de teren din contract si datele de identificare cadastrala ale acesteia nu corespund cu cele din titlul de proprietate. Trebuie sa precizez ca vanzatorul nu mai este in viata si contractul de vanzare-cumparare a fost incheiat acum 11 ani.
deci, s-a cumparat un teren la mom semnarii contractului de vanzare cumparare nu exista documentatie cadastrala?!
fiind vorba de o modificare pe obiectul contractului de vanzare cumparare, nu stiu ce sa va spun.
mergeti la notarul care a autentificat contractul, rectificare el o va face.
Daca prin documentatie cadastrala intelegeti intabulare, acum 11 ani nu era obligatorie la vanzare. La acel moment exista titlul de proprietate (gresit) si s-a intocmit o schita care delimiteaza terenul asa cum este in realitate, dar are datele din titlul de proprietate.
As vrea sa stiu daca aceasta rectificare nu poate fi dispusa de instanta de judecata, asa cum s-a procedat cu titlul de proprietate. Ar fi trebuit ceruta atunci prin aceeasi actiune?

Va multumesc foarte mult pentru timpul acordat!
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2010
Jonny93, utilizator
Principiile in zona avocatilor , notarilor publici si a executorilor judecatoresti, "erori" li se spun, ar trebui sa plateasca!

Alte discuții în legătură

Mod de corectare a unei erori de inscris in tp cu efecte asupra unui contract de v-c ulterior CosticaP CosticaP Buna ziua, am o speta destul de complicata (pentru mine) la care va cer un sfat. In anul 2006 am cumparat un teren extravilan. Vanzatorul mostenise terenul, ... (vezi toată discuția)
In anul 2010 am cumparat cu acte notariale un teren . pe titlul ... Georgeta Hriscu Georgeta Hriscu In anul 2010 am cumparat cu acte notariale un teren . Pe titlul de proprietate scria ca acel teren este situat in extravilan. In realitate era un loc de casa ... (vezi toată discuția)
Rectificare titlu de proprietate ADR_C ADR_C Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti daca se poate . Se considera greseala materiala transcrierea eronata a unei suprafete de teren in Titlul de Proprietate ... (vezi toată discuția)