avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... temei juridic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

temei juridic

Vă rog să îmi indicaţi temeiul juridic al modificării unui contract de vânzare cumpărare care a fost greşit încheiat, având la bază un titlu de proprietate emis greşit şi corectat.
Vă mulţumesc anticipat !
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2010
Jonny93, utilizator
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 23:26, 5 Ianuarie 2010
hmm, legea 7/1996 exista si 1999.
la momentul semnarii contractului de vanzare cumparare datale de identificare ale terenului coincideau cu cele din TP.
deci nu este vorba de o eroare.
ce s-a intamplat cu TP ulterior, cum s-a modificat acesta?
Prin hotarare judecatoreasca.
:)
ok, si obiectul acestei actiuni introduse la instanta care a fost, cine, ce a cerut?
ContSters97658, utilizator
Unul dintre mostenitorii vanzatorului a solicitat modificarea a 2 titluri de proprietate:
al vanzatorului si al unui vecin. In titlul acestuia din urma erau inscrise 2 parcele de teren care au apartinut vanzatorului si care din greseala au fost inscrise in titlul de proprietate al vecinului. Una din cele 2 suprafete de teren este cea aflata in proprietatea mea.
Jonny93, utilizator
In prima faza ar fi trebuit ca reparatia sa fie facuta pe cale administrativa, asa cum se prevede in legislatia in materie! Ce se intampla ulterior, este extrem de grav. In rest, cetatenii cu drepturi sunt pusi in situatia de a deveni justiabili si sa cheltuiasca bani fara rost!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod de corectare a unei erori de inscris in tp cu efecte asupra unui contract de v-c ulterior CosticaP CosticaP Buna ziua, am o speta destul de complicata (pentru mine) la care va cer un sfat. In anul 2006 am cumparat un teren extravilan. Vanzatorul mostenise terenul, ... (vezi toată discuția)
In anul 2010 am cumparat cu acte notariale un teren . pe titlul ... Georgeta Hriscu Georgeta Hriscu In anul 2010 am cumparat cu acte notariale un teren . Pe titlul de proprietate scria ca acel teren este situat in extravilan. In realitate era un loc de casa ... (vezi toată discuția)
Rectificare titlu de proprietate ADR_C ADR_C Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti daca se poate . Se considera greseala materiala transcrierea eronata a unei suprafete de teren in Titlul de Proprietate ... (vezi toată discuția)