avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Are voie comitetul executiv sa faca cheltuieli fără ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Are voie comitetul executiv sa faca cheltuieli fără informarea ...

Are voie comitetul executiv sa faca cheltuieli fără informarea si aprobarea presedintelui? Administratorul le-a decontat cheltuielile fără măcar sa ma întrebe si le-a distribuit pe liste. Eu (presedinte) nu am aprobat, le-a scos de pe listele din ianuarie, dar le-a redistribuit pe februarie. Cand i-am facut observație ca nu trebuia sa le deconteze fără aprobarea mea, a motivat că el tb sa execute ordinele cex. Deci președintele are rol decorativ?
Ultima modificare: Vineri, 9 Aprilie 2021
prettydaniola, utilizator
Cel mai recent răspuns: prettydaniola , utilizator 14:36, 12 Aprilie 2021
Conform disp L nr 196/2018 reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care este factor decizional
Tot conform acelelorasi dispozitii presedintele comitetului executiv este presedintele de asociatie
Parcurgeti responsabil disp L nr 196/2018 si vedeti limitele de competenta ale presedintelui de asociatie,ale comitetului executiv si ale administratorului de imobil
Am citit legea. Nu scrie la atribuții comitet ca poate sa faca cheltuieli, dar întrucât comitetul poate organiza AG inseamna ca poate sa faca orice cheltuială legată de aceasta. Pe lângă care s-au mai strecurat si "altele"
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Aprilie 2021
prettydaniola, utilizator
Schimbati-va administratorul. Tot presedintele se ocupa de schimbare.
Ședințele Comitetul Executiv este condus-ă de către președinte . Deciziile din comitet executiv se iau in majoritate de voturi pentru care se întocmește proces verbal și se semnează de toți participanții de la ședință .Dacă adm. nu cunoaște legislația căutațivă altul vorba lui @vali m .
Eu nu am participat la ședințele cex pt ca nu am putut, oricum ei sunt 4 contra mea, deci indiferent de opoziția mea, ei hotărăsc ce vor. Ei au hotărât si AG sa se tina afara, pe strada, in conditiile în care le-am spus că încalcă un art din HCNSU nr 35/10 febr si 16/10 mar, care spune Clar ca se interzice orice "intrunire" in spații deschise. Nu i-a interesat nimic decat sa tina AG cu orice preț, știind că vor veni f puțini oameni si vor putea impune ei ce au chef. Asa ca s-au apucat de organizarea AG, cu toate cheltuielile aferente, pe care eu nu le-am aprobat, dar s-au dus la admin si acesta le-a dat banii pe loc si fara sa ma anunte. Apoi scuza a fost ca cf legii admin pune in aplicare deciziile cex.

BEN46 a scris:

Ședințele Comitetul Executiv este condus-ă de către președinte . Deciziile din comitet executiv se iau in majoritate de voturi pentru care se întocmește proces verbal și se semnează de toți participanții de la ședință .Dacă adm. nu cunoaște legislația căutațivă altul vorba lui @vali m .


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz al administratorului de bloc prettydaniola prettydaniola Unde se poate încadra fapta unui administrator de bloc care nu vrea sa deconteze niste cheltuieli facute de președintele blocului în perioada mandatului ... (vezi toată discuția)
Modificare valoare contract prestari servicii AlexaRotaru AlexaRotaru Buna seara,va rog sa-mi spuneti daca modificarea valorii contractului de prestari servicii al unui administrator imobile trebuie aprobata de adunarea generala, ... (vezi toată discuția)
Demisie presedinte.buna ziua.cu multumiri anticipate....asi dori niste sfaturi despre ... roxiteo roxiteo Buna ziua.Cu multumiri anticipate....asi dori niste sfaturi despre ce am de facut mai departe.Timp de un an am indeplinit functia de Presedinte de ... (vezi toată discuția)