avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz al administratorului de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz al administratorului de bloc

Unde se poate încadra fapta unui administrator de bloc care nu vrea sa deconteze niste cheltuieli facute de președintele blocului în perioada mandatului său, pe motiv că i-a interzis comitetul executiv? Daca vreau sa-l acționez in instanta, care ar fi temeiul legal? Din cate stiu, abuzul in serviciu este aplicabil doar funcționarului public. Admin de bloc este o firma cu care asociatia de proprietari a semnat contract de prestări servicii.
Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2021
prettydaniola, utilizator
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 15:28, 14 Aprilie 2021
Motivatia invocata respectiv refuz decontare cheltuieli realizate de catre presedintele de asociatie in baza interdictiei comitetului executiv,este dovada ca cel care a utilizat justificarea nu stapaneste dispozitiile in vigoare
Disp L nr 196/2018 prevede ca reprezentantul legal al asociatiei d e proprietari este presedintele de asociatie ,ales prin votul majoritatii participantilor la adunarea generala
Tot disp L nr 196/2018 ,prevede componenta comitetului executiv al carui presedinte este chiar presedintele de asociatie
Art 57
q) conduce sedintele adunarilor generale si ale comitetului executiv;

Deci este evident o neclaritate cum presedintele de asociatie de proprietari face cheltuielil a carora valoare o solicita iar aceiasi persoana in calitate d epresedinte al comitetului executiv dispune refuzul platii....

Poate a adus bonuri de la magazine, care nu au ce cauta intr-o asociatie de proprietari?
In fapt este un "razboi de gherila" intre presedinte si comitet, in care cex saboteaza sistematic presedintele pt ca nu a fost de acord cu semnarea unui contract de renovare a blocului, păgubos pt asociație. Toate indiciile duc la concluzia ca cei din cex aveau "interese" sa se semneze acest contract, chiar amenințând președintele cu un proces daca nu semnează acest contract. Deci nu mai există un cex in care conlucrează președintele si ceilalti 4 membri, ci un cex care face ce vrea si un presedinte care nu poate lupta impotriva lor pt ca ei iau ce decizii vor cu majoritate de voturi (toti 4 votează la fel).

ynocentta a scris:

Motivatia invocata respectiv refuz decontare cheltuieli realizate de catre presedintele de asociatie in baza interdictiei comitetului executiv,este dovada ca cel care a utilizat justificarea nu stapaneste dispozitiile in vigoare
Disp L nr 196/2018 prevede ca reprezentantul legal al asociatiei d e proprietari este presedintele de asociatie ,ales prin votul majoritatii participantilor la adunarea generala
Tot disp L nr 196/2018 ,prevede componenta comitetului executiv al carui presedinte este chiar presedintele de asociatie
Art 57
q) conduce sedintele adunarilor generale si ale comitetului executiv;

Deci este evident o neclaritate cum presedintele de asociatie de proprietari face cheltuielil a carora valoare o solicita iar aceiasi persoana in calitate d epresedinte al comitetului executiv dispune refuzul platii....

Pai locatarii din acel bloc sunt d acord cu ce fac numitii ? daca da , isi merita soarta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comitet executiv care sabotează președintele asociatiei prettydaniola prettydaniola Sunt președintele unei asociatii de proprietari si am un comitet executiv care ma saboteaza: nu ma sprijină cu nimic, nu este de acord cu nimic din ceea ce ... (vezi toată discuția)
Are voie comitetul executiv sa faca cheltuieli fără informarea ... prettydaniola prettydaniola Are voie comitetul executiv sa faca cheltuieli fără informarea si aprobarea presedintelui? Administratorul le-a decontat cheltuielile fără măcar sa ma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! mi-am dat demisia din functia de presedinte de asociatie ... salontanul salontanul Buna ziua! Mi-am dat demisia din functia de presedinte de asociatie de proprietari. Nimeni nu vrea sa preia functia. Daca imi schimb domiciliul (potrivit legii ... (vezi toată discuția)