avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj

Buna ziua, sotia mea vrea sa divorteze impotriva vointei mele. Aceasta casatorie are 13 ani si un copil in varsta de 12 ani. Ce ma sfatuiti sa fac ca sa fie totul bine? Ca de impacat se pare ca nu mai sunt sanse. In proprieate avem un apartament . Ce solutii ar fi, daca ea sustine mare si tare ca vrea divortul? Ce se va intampla cu tot ce am agonisit in acesti ani?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 16:59, 12 Ianuarie 2010
Actiunea de divort poate fi introdusa separat sau impreuna cu cea de partaj.
Cel care introduce actiunea o o va dovedi cu acte si martori.Se va dispune si efectuarea unei anchete sociale care va conluziona asupra conditiilor de crestere si educare oferite de parintii minorului.
Puteti fi de acord cu incredintarea minorului mamei sau sa solicitati dvs.incredintarea copilului.
Cel caruia ii va fi incredintat minorul va primi pentru acesta o pensie de intretinere de la celalalt parinte de pana la 1/4 din retributia parintelui care o datoreaza
Actinea de partaj va fi dovedita cu probatorii cu acte,interogatoriu,martori si expertize de evaluare ale bunurilor de impartit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine ma poate sfatui Danyta Danyta buna am 25 de ani si 2 copii sant casatorita de 8 ani si de 2 luni sotul meu a plecat de acasa cu o femeie cred a sunat de vro cateva ori in timpul acesta ce ... (vezi toată discuția)
Partaj norocel_bab norocel_bab In partajarea unui apartament faptul ca unuia dintre parinti i s-a incredintat minorul spre crestere si educare poate cere o cota mai mare din locuinta?Dar ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort aft_adriana aft_adriana Buna ziua! Anul trecut in noiembrie am inceput procedura de divort de comun acord, urmat termen este 21 ianuarie, si e posibil sa fie ultimul. Am cazut de ... (vezi toată discuția)