avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Salutare ! Am un dosar penal pentru ca am condus o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Salutare ! Am un dosar penal pentru ca am condus o mașina cu ...

Salutare ! Am un dosar penal pentru ca am condus o mașina cu plăcuțele retrase și cu o alcoolemie de 0,36 pentru alcoolemie am fost amendat contravențional și mi-a fost reținut permisul iar pentru ca am condus cu numerele retrase mi sa întocmit dosar penal ,întrebarea mea este mai este vreo șansa sa recuperez permisul sau instanța va anula dreptul meu de conducere ?
Vi s-a retinut art. 334 alin. 4 C.pen. ?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Vi s-a retinut art. 334 alin. 4 C.pen. ?
[/quot
Da ,pentru ART 334 alin 4 cod penal !
Dacă veți fi trimis în judecata și condamnat, permisul se anulează.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Dacă veți fi trimis în judecata și condamnat, permisul se anulează.

Dar dacă instanța de judecată hotărăște sa fiu amendat penal mai exista acest risc de a se anula ? din câte am văzut pentru ART 334 exista și posibilitatea de a fi amendat penal .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul unei condamnari la amenda penala, permisul se anuleaza. In cazul unei solutii de renuntare la aplicarea pedepsei sau amanarea aplicarii pedepsei, permisul vi se restituie.
Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2021
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere cu permius suspendat Denis19 Denis19 Buna ziua ! Am și eu o întrebare! Am condus cu permisul suspendat am fost oprit de un echipaj și mia fost întocmit dosar penal! As mai avea șanse sa îmi ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat pentru consum de bauturi alcoolice ciprian000 ciprian000 in august 2018 la un control de rutina am fost surprins conducand autovehiculul dupa ce am consumat niste bere. in aerul expirat a iesit 0.59 iar la sange ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie C_Isaincu C_Isaincu Buna ziua . Am fost azi la politie. Rezultate probe alcolemie prima 1,25 a doua 1,05 .Am recunoscut tot, inclusiv regrete ,declaratii tot Nu erau ... (vezi toată discuția)