avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... descarcare gestiune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

descarcare gestiune

daca nu exista nici o descarcare de gestiune anuala a comitetului,facuta de comisia de cenzori....cum poate asociatia sa dovedeasca in instanta suma restanta a unui proprietar,acesta sustinand ca nu are restante catre asociatie?
Pe baza listelor de intretinere ale asociatiei, a registrului de incasari, de unde rezulta ca respectivul nu a achitat intr-un anumit interval sumele respective.
Toate acestea sunt documente justificative, chiar daca nu s-a facut descarcarea de gestiune.
o lista nu este un document contabil..asociatia nu poate documenta exactitatea calculelor si a sumelor stipulate pe aceste liste. NU credeti ca fara acea verificare
acea expertiza contabila a cenzorilor ..asociatia v a pierde in instanta ?
Fara sa am foarte mare experienta in administrare, pot sa afirm ca asociatia nu va pierde procesul, decat daca sunt nereguli de calcul pe care proprietarul le contesta.
Lista de intretinere este un document prevazut in ordinul ministrului de finainte 1969 privind aprobarea Reglementrilor contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial. In plus, odata cu listele de intretinere, la dosar vor fi atasate si registrul-jurnal, registrul de casa din care se va observa ca pe numele respectivului proprietar/locatar nu a mai fost eliberata nicio chitanta.
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2010
Armenteros, utilizator
daca este asa simplu..sa anulam cenzorii,restul actelor si instanta va tine cont de lista si ..lipsa emiterii chitantelor pe numele respectivului
Lista de plate este un document al asociatiei ,ca si registrele de ..procese verbale,achitarii fondurilor etc..Dar acestea nu pot sta la baza solicitarii in instanta.
Fara descarcarea gestiunii...nu exista certificarea activitatii corecte a asociatiei,..
Simpla afirmare al proprietarului restant in fata instantei ca nu are de plata acel debit duce la respingerea actiunii asociatiei
proprietaru a scris:

Fara descarcarea gestiunii...nu exista certificarea activitatii corecte a asociatiei,..
Simpla afirmare al proprietarului restant in fata instantei ca nu are de plata acel debit duce la respingerea actiunii asociatiei


Ca si documente pentru a dovedi restantele si penalizarile, instanta solicita listele de plata si calculul penalizarilor. La interventia debitorului, instanta poate solicita si alte documente si tot la solicitarea debitorului instanta poate desemna un expert pentru verificarea stabilirii corecte, legale a cotelor si penalizarilor. Nici nu are importanta, pentru instanta daca a existat comitet, gestiune, adunare generala, etc. Ati baut trebuie sa platiti. Instanta verifica daca pretul ce trebuie sa-l platiti este corect stabilit si nu daca cel ce a stabilit pretul a fost sau nu descarcat sau incarcat de gestiuni, sarcini si energii.

Descarcarea de gestiune se face intr-o adunare generala cand se prezinta realizarile, cifrele generale. Acolo prezinta si cenzorul raportul sau. In aceste materiale se spune ca in anul 2009 s-au incasat xxx lei si s-au cheltuit yyy lei. Ca fondul de rulment este in valoare de ..., ca fondul de reparatii este..., ca avem restante catre furnizori de... lei, ca suma restantelor de incasat de la proprietari este de... lei, penalizarile incasate ... lei, penalizarile calculate... lei. Se spune ca s-a respectat legislatia si ca gestiunea asociatiei se tine corect. Se supune la vot descarcarea de gestiune prin vot. Toata lumea ridica mana. Se consemneaza in procesul verbal ca a fost descarcat de gestiune comitetul, eventual pentru alegerea altuia.
Unde credeti dv ca ar fi elemente care sa determine instanta sa respinga actiunea asociatiei cu sau fara aceasta "descarcare de gestiune" care este o formalitate, atat timp cat asociatia detine listele de plata lunare afisate, publicate, necontestate si depuse la dosar?
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2010
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Descarcare de gestiune la asociatiile de proprietari giotto_2016 giotto_2016 Buna ziua! Va rog, sa ma lamuriti si pe mine, in ce consta descarcare de gestiune la o asociatie de proprietari. Multumesc. (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie proprietari,adunare generala elevic elevic Va propun spre dezbatere urmatoarea situatie: In data de 12 martie este convocata adunarea generala a asociatiei.Conform legislatiei in vigoare cenzorul ... (vezi toată discuția)
Descarcare de gestiune la asoc.de proprietari nikoleta_steliana nikoleta_steliana Am fost aleasa ca presedinte a Comisiei de cenzori de la blocul in care locuiesc. Sunt absolventa de Politehnica, ma pricep la contabilitate primara, dar nu ... (vezi toată discuția)