avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Care sunt pașii legali pentru a-mi schimba locul de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Care sunt pașii legali pentru a-mi schimba locul de munca în ...

Care sunt pașii legali pentru a-mi schimba locul de munca în timpul ccc, fără a-mi fi întrerupt ccc. În prezent sunt în ccc copil 2, sunt însărcinată cu copil 3, am contractul suspendat la actualul loc de munca. Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 14 Aprilie 2021
1. Incetarea c.i.m. la actualul loc de munca.

2. Incheierea unui nou c.i.m.

3. Suspendarea noului c.i.m.
Soluția pe care mi-a dat-o contabila firmei în sensul acesta este
" Buna,
Am vorbit ieri la AJPIS si la ITM, ar trebuii facut doar incetare contract de munca, fara contract de munca nou
ca asa ai figura ca ai lucrat Iar tu dupa ce nasti trebuie sa mergi la agentia de plati si sa lasi doar o cerere ca sa primesti suplimentul pentru crestere ca mergi dintrun concediu in altul. "
Nu știu ce sa cred.. Este vorba ca în practica nu s-au întâlnit cu astfel de solutia oferita de practica juridic ain bza legii?!

Cornel Vasile a scris:

1. Incetarea c.i.m. la actualul loc de munca.

2. Incheierea unui nou c.i.m.

3. Suspendarea noului c.i.m.

Nu se merge dintr-un concediu in altul... este acelasi .

La noul angajator ,veti lucra sau doriti sa fiti tot in CCC?
Initial as vrea tot in ccc.
Am găsit ulterior un articol ca se poate și lucra în timpul ccc fără a fi afectata indemnizația dacă nu se depășește de 5ori pe an suma indemnizației. Totuși ce m-ați sfătui, cum sa procedez:, sa optez pentru schimbarea angajatoturului prin reluarea cim, încheierea cim cu vechiul angajator in baza art 55 sau demisia, cu aceeași data (ex. 16apr), încheierea unui nou cim cu noul angajator, suspendarea cim cu data de 16 apr.
Sau ma angajez la noul angajator, și ulterior închei cim cu vechiul angajator prin acordul p artilor sau demisie.

Alte discuții în legătură

O angajata cu contract de munca suspendat (cic), poate avea un alt contract activ? cecilia.ciobanu cecilia.ciobanu o angajata are contract de munca suspendat, pentru CIC. Putem face un nou contract de munca, pe aceeasi companie, pe alta functie, pentru o perioada ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Buna ziua, va rog sa imi explicati urmatoarea situatie; o persoana va fi angajat la o institutie publica( potrivit Decretului 240) per.determinata de 6 luni, ... (vezi toată discuția)
Concediu creștere copil și alte venituri econo econo Daca se suspendă contractul unei angajate pentru creștere copil pentru 2 ani si dupa 3 luni aceeași firmă vrea sa ii faca un alt contract pentru un alt ... (vezi toată discuția)