avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Imposibilitatea organizarii Adunarii Generale a ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Imposibilitatea organizarii Adunarii Generale a Actionarilor pentru aprobarea situatiilor financiare.

Avand in vedere situatia actuala suntem in imposibilitatea organizarii Adunarii Generale a Actionarilor pentru aprobarea situatiilor financiare .Anul trecut . prevederile legale care au stat la baza organizarii AGOA prin corespondenta , respectiv OG 62/2020, nu mai pot fi avute in vedere pentru organizarea adunarii din cursul acestui an dat fiind ca art. 11, alin (1) prevede faptul ca aceste prevederi sunt aplicabile cel mult pentru doua luni dupa incetarea perioadei de urgenta; In aceste conditii situatiile finaciare intocmite si auditate pot fi depuse fara a fi aprobate de catre A.G.A. societatii, tinand cont de impisibilitatea de a se organizao Adunare Generala cu participarea unui numar foarte mare de actionari ( in jur de 150 din cei peste 600 ai societatii) . Solutia ar fi simpla doar sa se dea o OG de modificare a OG 62/2020 ca valabilitate a acesteia si pentru starea de alerta...
Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2021
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Imputernicire tribunal sectie civila viobubu viobubu in vederea mandatarii unui actionar pentru reprezentare in cererea de convocare AGA,este obligatorie procura notariala sau e valabila si cea olografa? (vezi toată discuția)
Prezenta fizica aga - reprezentant asociat unic anamd25 anamd25 Am urmatoarea situatie: SRL cu asociat unic persoana juridica straina SA doreste repartizarea dividendelor din anii anteriori. Se intocmeste decizia ... (vezi toată discuția)
Conditii aga fara prezenta fizica corina.onisor corina.onisor Buna ziua, Care sunt modalitatile legale prin care se poate tine AGA fara prezenta fizica ( membrii sunt in toata tara) si cum se poate desfasura votul astfel ... (vezi toată discuția)