avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ACT DE DONATIE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ACT DE DONATIE

Buna ziua,
sotul meu a primit de la mama sa, prin act de donatie, un imobil (in timpul casatoriei noastre). Avand in vedere ca noi nu avem copii impreuna, sotul meu ar vrea sa ma includa si pe mine ca proprietar in cazul decesului acestuia inaintea mea. Mentionez ca eu am un copil din alta casatorie. In acest caz, sotul ar putea vinde proprietatea obtinuta prin donatie, copilului meu? (pe care il crestem impreuna).
Cel mai recent răspuns: Mara Caragea , utilizator 16:45, 12 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sotul nu are copii, va poate lasa un testament. Fie dvs, fie copilului dvs.
Astfel, daca sotul va deceda primul, il veti mosteni doar dvs sau doar copilul.
Daca copilul dvs este minor, nu are capacitatea juridica de a semna acte.
Asta inseamna sa asteptati pana implineste 18 ani sau sa obtineti de la instanta de tutela o dispozitie prin care este desemnat un curator special, care sa semneze contractul in locul copilului.
Va multumesc pentru raspuns. Dar testamentul nu poate fi atacat de fratii sotului dupa decesul acestuia?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Fratii nu sunt mostenitori rezervatari.
Multumesc inca odata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie intre frati mariaxxx mariaxxx Buna ziua. Vreau sa cumpar un imobil de la fratele meu (imobil pe care fratele l-a dobandit prin donatie de la parintii nostri, suntem 2 frati). Fratele este ... (vezi toată discuția)
Se poate lasa mostenire la un minor ? avem o nepoata nascuta ... ##@Dream7020 ##@Dream7020 Se poate lasa mostenire la un minor ? Avem o nepoata nascuta in Germania,cetatean german,are 17 ani. Impreuna cu sotia,noi avem 75 si 70 ani,ne intereseaza ... (vezi toată discuția)
Cum pot trece casa pe numele copiilor mei minori gabryelaalex gabryelaalex buna seara . am doi copii unul de 7 ani si unul de 6 luni , pt cel de 7 ani am hotarare incredintare minor nefiind casatorita cu tatal lui dar am cerut ... (vezi toată discuția)