Buna ziua!Asi dori sa mi spune ti si mie ,daca sunt angajat de o luna si ceva la o firma,beneficiez de zile libere pentru cununia civila(3-5 zile libere).Multumesc frumos.
Salariatii beneficiaza de aceleasi drepturi indiferent de vechimea la locul d emunca. Sigur, nu discutam despre sporul de vechime, dar orice alte drepturi castigate se aplica tuturor, fara discriminare.
Facti o cerere in care solicitati 5 zile libere platite pentru evenimente deosebite (casatorie) in conformitate cu art 61 (a) din CCM unic la nivel national.
In unele CCM la nivel de unitate se acorda si o prima de casatorie.
Art. 61. - (1) Salariaţii au dreptul la zile libere plătite pentru evenimente deosebite în familie sau pentru alte situaţii, după cum urmează: a) căsătoria salariatului - 5 zile
Zile libere
alonso_first_one
Este adevarat ca angajatorul trebuie sa ii dea zile libere unui angajat care face cununia civila?Mentionez ca eu voi face in septembrie cununia civila,insa ... (vezi toată discuția)
Concediu casatorie
lup4ever
Buna ziua,
Urmeaza sa fac cununia civila iar firma mi-a dat cele 5 zile libere conform legi.Intrebarea este daca eu anul acesta fac decat cununia civila ... (vezi toată discuția)