avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Daca este deschis un dosar de poprire( neplata pensie ...
Discuție deschisă în Executare silită

Daca este deschis un dosar de poprire( neplata pensie alimentara ...

Daca este deschis un dosar de poprire( neplata pensie alimentara copii) , pe conturile mele atat in lei cat si in euro, iar eu detin contract de inchiriere locuinta cu utilitati incluse in valoare de 1200 lei( salariul meu este de 2000 lei, net), care este cota legala pe care BEJ o poate solicita ca poprire la banca?
Banca are dreptul sa mi retina 1/2, din salariu net, atat timp cat eu am dovezi de intretinere care depășesc valoarea de 1/2, din salarul net? Mentionez ca nu mai am alte datorii catre alte entitati sau institutii. Este posibil ca in baza de date a bancii sa se fi facut confuzia a doua decizii de poprire datorita faptului ca dosarul specifica o cantitate in euro, precum si o alta cantitate in lei?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 13:04, 13 Aprilie 2021
Poprirea se face conform prevederii codului de procedură civilă. Reglementarea este la art. 729, care pune limite la poprirea veniturilor din salariu și pensie, de până la 50% pentru executarea silită pentru doua sau mai multe popriri, și de asemenea tot 50% în cazul popririi pensiei de întreținere pentru copii.

Alte cheltuieli nu se scad din venitul lunar net.
Nu trebuie să fiți supărat pe bancă, că poprirea și blocarea conturilor bancare o ordonă executorul judecătoresc.
Banca este terț poprit și trebuie să se conformeze încheierii de executare,
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2021
Dapix, utilizator
Ok, si atunci sa inteleg ca eu nu voi putea avea o viata cu un salar in Ro, deoarece nu-mi permit cheltuieli de intretinere, raportate la valoarea salarului minim pe economie in Ro?
Pentru câți copii plătiți obligație de întreținere`?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu in contul excutorului Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua. Am schimbat recent angajatorul si am primit luna aceasta instiintar de poprire pe 1/3 din venitul net. Ce m-a uimit pe mine este ca banii din ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie minima alialex alialex Bună ziua, Soțul meu este pensionar (pe caz de boală) cu un venit de 800 lei format di 256 lei pensie și 544 indemnizație socială. Are o poprire la ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu Andreea_andree Andreea_andree Buna ziua este posibil ca doua birouri de executori judecatoresti sa iti puna poprire pe salariu si din 1200 de lei net sa ramai doar cu 300 de lei si sa mai ... (vezi toată discuția)