avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Tatic,in ingrijire copil: ce avantaje am ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Tatic,in ingrijire copil: ce avantaje am daca incep ...

Buna ziua! Tatic,in ingrijire copil: ce avantaje am daca incep serviciul (intrerup concediul de ingrijire copil ) cu doua luni mai devreme? Dar cu o luna? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:58, 14 Aprilie 2021
Art. 7 din OUG 111/2010
(1) Persoanele care, în perioada în care sunt îndreptățite să beneficieze de concediul pentru creșterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obțin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 au dreptul la un stimulent de inserție în cuantum lunar de 50% din cuantumul minim al indemnizației stabilit la art. 2 alin. (2).
(la 01-07-2016, Alin. (1) al art. 7 a fost modificat de pct. 8 al art. I din LEGEA nr. 66 din 19 aprilie 2016 publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 304 din 20 aprilie 2016. )
(2) Pentru persoanele care obțin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel puțin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, stimulentul de inserție se acordă astfel:
a) până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani;
b) până la împlinirea de către copil a vârstei de 4 ani, în cazul copilului cu handicap, fără a beneficia în această perioadă de prevederile art. 31 alin. (1) și (2).


O sa primiti, daca depuneti actele la timp la primaria de domiciliu, suma de 650 lei pe langa salariu timp de 12 luni.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2021
Ionut.ion, utilizator
art. IV din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 26 din 7 aprilie 2021, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 363 din 08 aprilie 2021:

Articolul IV

(1) Prevederile art. 7 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, aprobată prin Legea nr. 132/2011, cu modificările și completările ulterioare, precum și cu modificările și completările aduse prin prezenta ordonanță de urgență, se aplică și persoanelor care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
a) au beneficiat de concediu și indemnizație pentru creșterea copiilor și/sau de stimulentul de inserție;
b) realizează venituri supuse impozitului din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare;
c) copiii nu au împlinit vârsta de 3 ani, respectiv 4 ani în cazul copilului cu dizabilități.

(2) În vederea acordării stimulentului de inserție potrivit alin. (1) de la data intrării în vigoare a prevederilor art. I din prezenta ordonanță de urgență, persoanele depun o nouă cerere în termen de 30 de zile lucrătoare de la această dată.

(3) În situația în care se depășește termenul prevăzut la alin. (2), stimulentul de inserție se acordă de la data depunerii cererii.

~ final discuție ~