avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună seara, De la Hr mi s- a spus ca \"Modificarile ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună seara, De la Hr mi s- a spus ca "Modificarile actuale nu ...

Bună seara,
De la Hr mi s- a spus ca "Modificarile actuale nu includ reducerea perioadei de revenire petru a putea beneficia de stimulentul de insertie,"
Aceasta înseamnă că tot la 1 an și 10 luni trebuie sa ma întorc ca să beneficiez de stimulent?
Mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Ancaiordache86 , utilizator 20:46, 8 August 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
NU este corect ce vi s-a spus ..

art. 7 OUG 111/2010
(1) Persoanele care, în perioada în care sunt îndreptățite să beneficieze de concediul pentru creșterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obțin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 alin. (1) au dreptul la un stimulent de inserție, după cum urmează:
a) în cuantum de 1.500 lei, dacă persoanele îndreptățite obțin venituri înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni, respectiv 1 an în cazul copilului cu dizabilități. Cuantumul de 1.500 lei se acordă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități;
b) în cuantum de 650 lei dacă persoanele îndreptățite obțin venituri după împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni, respectiv 1 an în cazul copilului cu dizabilități.

.....


OUG nr. 26 din 7 aprilie 2021, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 363 din 08 aprilie 2021:

Articolul IV
(1) Prevederile art. 7 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, aprobată prin Legea nr. 132/2011, cu modificările și completările ulterioare, precum și cu modificările și completările aduse prin prezenta ordonanță de urgență, se aplică și persoanelor care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
a) au beneficiat de concediu și indemnizație pentru creșterea copiilor și/sau de stimulentul de inserție;
b) realizează venituri supuse impozitului din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare;
c) copiii nu au împlinit vârsta de 3 ani, respectiv 4 ani în cazul copilului cu dizabilități.

(2) În vederea acordării stimulentului de inserție potrivit alin. (1) de la data intrării în vigoare a prevederilor art. I din prezenta ordonanță de urgență, persoanele depun o nouă cerere în termen de 30 de zile lucrătoare de la această dată.

(3) În situația în care se depășește termenul prevăzut la alin. (2), stimulentul de inserție se acordă de la data depunerii cererii.
Bună seara! Din ce am observat, nu s-a modificat partea care se referă la luna celuilalt părinte, dacă ambii îndeplinesc condițiile de acordare a concediului. De regulă, aceasta se lasă ultima, asta înseamnă că trebuie să reveniți la serviciu la 1 an si 11 luni, în cazul in care tatăl nu solicita acest concediu, iar pentru această lună nu beneficiați de stimulent sau se reduce cu o lună din perioada totală. V-aș ruga să mă contactați dacă am înțeles greșit! Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! tatic,in ingrijire copil: ce avantaje am daca incep ... cristeadraguta@yahoo.com cristeadraguta@yahoo.com Buna ziua! Tatic,in ingrijire copil: ce avantaje am daca incep serviciul (intrerup concediul de ingrijire copil ) cu doua luni mai devreme? Dar cu o luna? ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, care este valoare stimulentul de inserție in momentul ... Crystyana30 Crystyana30 Buna ziua, Care este valoare stimulentul de inserție in momentul de fata? Stiu ca, acest stimulent se raporteaza la ISR care in martie al fiecarui an se ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna indemnizatie cu drept de munca? am un salariat care ... elena cailean elena cailean Ce inseamna indemnizatie cu drept de munca? Am un salariat care asteapta sa i se nasca al doilea copil, sotia lui nu lucreaza, si nici nu a lucrat vreodata. ... (vezi toată discuția)