Mătușa ar trebui să revoce procura, însă din moment ce au fost deja încheiate contractele cu furnizorii de utilități, nu mai are nicio relevanță.
Poate sub aspectul închirierii, însă nici asa, din moment ce o astfel de procura nu este înregistrata nicăieri și e valabilă 3 ani.
Intrebarea e: pana la urma s-a închiriat imobilul sau nu?
Apoi, dat fiind conflictul cu nepoata, eu zic sa nu aveti atat de multa încredere că mătușa nu a știut ce semnează. Mulți îl iau pe "Nu stiu. Eu sunt batran" in brate.
Luati-o pe mătușa și mergeți la notariatul unde a fost întocmită procura și solicitați cererea scrisă a mătușii, din arhiva. Acolo veti citi clar, scris de mătușa pentru ce a dat procura.
Nu exista un model standard, prevazut de lege. Orice model poate fi adaptat la situatia respectiva. Insa nu cred ca adauga nimeni paragrafe, dscaca matusa nu ar fi solicitat expres acest lucru. Prietenia cu secretara nu are nicio importanta, ca in final notarul semneaza procura si o autentifica. In continuare va indrum sa verificati ce a scris matusa pe cerere.
Declaratia nepoatei nu are nicio relevanta.
Matusa trebuie sa revoce procura, la orice birou notarial.
Insa asta va spuneam mai sus: ca nici procura, nici revocarea nu pot fi verificate de alte persoane. Daca nepoata inchiriaza maine apartamentul lui Gigel, Gigel nu are cum sa stie ca de fapt matusa a revocat procura.
Nici macar ANAF-ul nu are cum sa verifice, la momentul inregistrarii contractului de inchiriere.
Daca nu doriti sa va treziti cu musafiri nepoftiti, schimbati yala apartamentului si gata.
~ final discuție ~