avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mai am dreptul la concediu de risc maternal?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mai am dreptul la concediu de risc maternal?

Buna ziua. Am o nedumerire pana ajung la medicul de familie. Sunt insarcinata in prezent in 16 saptamani. Mi s a recomandat repaus total la pat , concediu de risc avand in vedere ca in urma cu 6 luni am avut o sarcina oprita din evolutie la 18 saptamani( trombofilie) . In prezent eu am efectuate in ultimul an un numar de 73 zile de co medical( am avut si la sarcina anterioara risc) . Pot beneficia de concediu de risc acum? Avand in vedere ca am recomandare de intrare in risc. Ar insemna inca 130 zile aproximativ pana la nastere. Cu tot cu prenatal
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2021
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 19:38, 15 Aprilie 2021
Concediul medical de risc maternal se contorizeaza separat de alte tipuri de concedii medicale.
Socotiti cate zile ati avut in cele 12 luni anterioare lunii de incepere a concediului de risc maternal.
Daca depasiti 90 de zile, acesta se poate prelungi de catre medicul specialist, dar veti avea nevoie de avizul medicului expert al asigurarilor sociale.
Aveti mai jos si prevederile legale.
Multa sanatate!

OUG nr. 158/2005:

ART. 13
(1) Durata de acordare a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă este de cel mult 183 de zile în interval de un an, socotită din prima zi de îmbolnăvire.
(2) Începând cu a 91-a zi, concediul se poate prelungi de către medicul specialist până la 183 de zile, cu aprobarea medicului expert al asigurărilor sociale.

ART. 34
Durata concediilor pentru tuberculoză, neoplazii, SIDA, boli cardiovasculare, a concediilor pentru sarcină şi lăuzie, îngrijirea copilului bolnav, pentru reducerea timpului de muncă şi pentru carantină, precum şi pentru risc maternal nu diminuează numărul zilelor de concediu medical acordate unui asigurat pentru celelalte afecţiuni.

Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2021
ana-cer, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical ISTVANJ ISTVANJ Buna ziua, am o intrebare legata de numarul de zilele de concediu medical de care pot sa beneficiez, avand in vedere faptul ca in ultimul an am avut 126 zile ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cameliachivereanu cameliachivereanu Buna ziua! O persoana diagnosticata cu neoplasm , (cancer) mamar, fiind operata, face chimioterapie si radioterapie, cate zile de concediu medical are ... (vezi toată discuția)
Concediu medical corina_gabriela corina_gabriela Buna, as dori sa stiu cate zile de concediu medical poti sa ai intr-un an? Daca acest interval se refera la anul calendaristic sau la ultimele doisprezece ... (vezi toată discuția)