Buna ziua,
Avand in vedere ca formularul de declaratie ptr anul fiscal 2017 nu are inserat campul " Pierderi fiscale/nete reportate din anii precedenti" cum intocmesc declaratia rectificativa acum, ptr a scoate in evidenta pierderea reportata din anii precedenti si a compensa in acest fel venitul din anul 2017. Mentionez ca la data depunerii (2018) am trecut in declaratie doar venitul din anul respectiv drept ptr care ANAF mi-a stabilit impozit prin decizie de impunere, fara a tine cont de pierderile din anii anteriori.
Multumesc anticipat ptr asistenta.
Pentru acea perioada, aceasta acoperire a pierderii din anii precedenti o facea direct cei de la finante. Dumneavoastra treceti in declaratie doar situatia completa pentru anul respectiv. E bine cum ati completat. Mergeti sa depuneti la ei la registratura copiii dupa declaratiile respect si o sesizare in scris cu aceasta problema privind pierderile din anii predenti si lamuriti.
Am solicitat in scris pozitia lor prin SPV si ca sa scape de mine mi-au recomandat sa intocmesc declaratia unica rectificativa si sa calculez eu pierderile ptr anul fiscal. Toate bune pana cand am descarcat declaratia de pe ANAF si am constatat ca declaratia nu contine acel camp ptr Pierderi. Am facut poteca pe la Serviciul fiscal sa le explic ca nu pot face rectificarea dar nu am gasit intelegere, drept ptr care am apelat la avocatnet.
Probabil ca o sa aplic varianta sugerata de d-voastra.
Multumesc.