avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! De curand am primit decizia de pensionare ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! De curand am primit decizia de pensionare la limita ...

Buna ziua! De curand am primit decizia de pensionare la limita de varsta, dupa ce am fost in pensie de boala gr II. Stagiul total de cotizare este de 30 ani 11 luni si 29 zile, din care in conditii normale 13 ani 9 luni 6 zile, cu grupa I 2 ani, cu grupa II 6 ani 3 luni 25 zile. Mi s-au calculat 14,88924 puncte si 725,00 lei pensia. Sunt nascuta in 28.08.1959.
Ma intreb si va cer sfatul:oare asa trebuie sa fie sau s-a facut o greseala?
Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2021
Chirila Corina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:36, 15 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu cred ca totul este in regula.
Nu ati postat si stagiul asimila(pensia de invalidtate) care se intelege ca ar fi: 7 ani, 4 luni si 28 zile, care adunate cu restul de 23 ani, 7 luni si 1 zi = 30 ani, 11 luni ai 29 zile.
Veti primi indemnizatia minima pentru pensionari in suma de 800 lei.
Buna ziua! Multumesc pentru raspuns. Stagiu asimilat este de 6 ani 4 luni 28 zile si spor aferent gr I si II de 2 ani si 6 luni. Atata e pacat ca primesc 725 lei pentru o gramada de ani lucrati in metalurgie cu mare greu. Daca stateam acasa si-mi ingrijeam casa si familia, cati bani as fi primit?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2021
Chirila Corina, utilizator
Eu cred ca 1 an de stagiu aferent grupei este acordat fara respectarea legii.
Din acest motiv eu am spus 7, ,4, 28, in loc de 6,,4, 28.
Oricum, acel an de stagiu aferent in plus sau in minus, in cazul de fata nu are nicio influienta.
Daca stateati acasa si va ingrijeati familia, nu primeati nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul stagiu total de cotizare. hodeacorneliu hodeacorneliu Buna ziua. Prin decizie(cod N 10) se admite cererea la vârsta de 58 ani . Reducerea vârstei standard de pensionare 7 ani,6 luni. Stagiu total de cotizare ... (vezi toată discuția)
Relatii calcul pensie tedy tedy cu respect, pe data de 01-02-2008 am fost pensionat pe caz de boala profesionala.varsta la care s-a ivit invaliditatea a fost de 50 ani 1 luna 18 zile.Stagiul ... (vezi toată discuția)
Pensionare sorincon sorincon Sunt nascut la 29 decebrie 1949. sex M. Sunt angajat de la data de 01.11.1972. In grupa I de munca am lucrat 11 ani si 7 luni, iar in grupa II de munca am ... (vezi toată discuția)