avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua, Un minor a fost incredintat, pentru o ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua, Un minor a fost incredintat, pentru o perioada de ...

Buna ziua,
Un minor a fost incredintat, pentru o perioada de 1 an unei familii, în baza unei procuri. Aceasta procura a fost fost revocată de parinții minorului la Ambasada României din Haga. S-au prezentat sa isi recupereze copilul dar acea familie refuza sa dea copilul.
Va rog sa imi spuneti, daca acea procura trebuia inregistrata la vreo autoritate in Romania pentru a produce efecte? Astept sugestii pentru acest caz.
Multumesc
Da ce copilul e o marfa? Sa mearga cu politia si sa-si ia copilul. Procura este valabila pe perioada cat ei ca parinti nu pot sa-i acorde copilului ingrijire dar nu este o decadere din drepturile parintesti. Daca nu sa mearga in instanta de tutela.
Trebuie înaintată o actiune in justitie.
Trebuie o hotărâre judecătorească executorie.
Sa apelati la executor și avocat după ce aveți hotărârea.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Mai 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Sfatul meu: prezentati-va la cea mai apropiata sectie de Politie (inclusiv daca sunteti in strainatate) si intrebati politicos ce se poate face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea din drepturi a unuia din parinte se poate solicita inaintea divortului? ContSters130251 ContSters130251 Ca mama, pot sa decad din drepturi tatal si apoi sa fac divortul? Mentinonez ca stiu in ce conditii legale se aplica decaderea din drepturi ale unuia din ... (vezi toată discuția)
Crestere si intretinere copil florinmantescu florinmantescu Buna ziua, Sa presupunem ca ambii parinti isi pierd joburile si ca nu mai primesc nici ajutor de somaj. Ce se intampla in acest caz cu copilul lor minor ? ... (vezi toată discuția)
Minor avoty avoty pot cere decadere din drepturi ale unui parinte direct in instanta daca a parasit minorul de la nastere, (vezi toată discuția)