avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere gravida Am o firma care si-a inchis pct de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere gravida Am o firma care si-a inchis pct de lucru, ...

Concediere gravida
Am o firma care si-a inchis pct de lucru, am Concediat angajatii, firma mai exista cateva luni pana vand mijloacele fixe dar fara activitate. Am si o gravida pe care nu pot sa o concediez desi firma nu mai are activitate, este foarte stupid sa fiu obligata sa ii achit salariu si apoi concediu de maternitate si asig sociale practic din buzunarul meu! Ma ameninta cu plangeti itm.. Si in acelasi timp cere adeverinte pt medic! Noaptea mintii! ! De 10 ani ma chinui sa recuperez c. Medicale ale altor angajati deci sa nu imi spuneti ca recuperez banii pt ca e pacaleala! De 10 ani nu am primit niciodata banii! Intrebarea mea este cum o pot concedia? Nu e logic cu desfiintare post? Daca nu prrsteaza nici o munca si cum pot si din ce sa ii achit salariu si concediu medical daca firma nu are incasari? Nu e aberant? Ce sa fac? Multumesc pot suna la itm? Ca se pare ca doar angajatii au drepturi
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:18, 19 Aprilie 2021
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este posibila concedierea pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

ITM-ul nu are ce sa va faca daca o concediati ... nu are cum sa va anuleze decizia de concediere si nici sa va sanctioneze pentru asa ceva.
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa ii inchideti contractul cu articolul 65 alin. 1- desfiintarea locului de munca. In acest caz, va fi asigurata in continuare
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Alina I. a scris:

Puteti sa ii inchideti contractul cu articolul 65 alin. 1- desfiintarea locului de munca. In acest caz, va fi asigurata in continuare

Va sfătuiesc sa va consultați cu un avocat in vederea emiterii deciziei de desfacere a contractului de munca.
Va trebui sa argumentați motivele desființării locului de munca.Noi am avut un caz asemanator.Salariata ne-a dat in judecată și a câștigat .Motivul invocat de judecător a fost acela ca nu am întocmit corect decizia de desfacere CM, ca nu am precizat și argumentat motivul desființării locului de munca.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faptul ca nu s-a intocmit corect decizia este o situatie , iar concedierea ca motive de fond este o alta sitautie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuitate la contractul de munca schimband firma si ocupatia cristian198 cristian198 buna ziua ,sunt insarcinata in 11 saptamani ,la actualul loc de munca am anuntat sarcina .M-am simtit rau si au inceput problemele .Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Contracte de munca Cristinaedy Cristinaedy Firma la care lucrez mi-a desfăcut contractul de munca eu sunt însărcinată și mă aflu în concediu de risc maternal am toate actele de la medicina muncii ... (vezi toată discuția)
Despre concediere Gigi 1 Gigi 1 Am si eu o intrebare mai dificila, am aflat astazi ca sotia mea inssrcinata in luna a 5 a fost data afara de la servici, ea era in concediu medical facind si ... (vezi toată discuția)