avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună seara. Salariile compensatorii se iau în calcul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună seara. Salariile compensatorii se iau în calcul la calcularea ...

Bună seara. Salariile compensatorii se iau în calcul la calcularea pensiei? De asemenea, primele de vacanta, de Crăciun, Paste. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Liana Lammert , utilizator 13:09, 16 Aprilie 2021
Mențiune: Nu sunt luate în calcul la stabilirea punctajului mediu anual întrucât nu au făcut parte din bază de calcul a pensiilor, conform legislației anterioare datei de 1 aprilie 2001:
....
● premiile anuale și premiile acordate în cursul anului pentru realizări deosebite;
.....
(Anexa 15 - Norme de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice)

Salariile compensatorii intra in calculul punctului de pensie numai daca pentru aceasta suma s-a retinut si virat contributia pentru pensie .. in caz contrar, nu pot fi luate in considerare.
Ultima modificare: Vineri, 16 Aprilie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii pentru pensie calculate din premii Adriana_Stoica Adriana_Stoica Va rog sa imi spuneti daca din premiile ce se acordau din 2% si 10% (parca din fondul de salarii sau economii din acest fond?) s-a retinut contributie pentru ... (vezi toată discuția)
Adeverinta recalculare pensie plata cu ora ileana.barna ileana.barna Buna ziua Sunt secretara la un liceu din Bucuresti si am urmatoarea problema: Am un pensioar (cadru militar - 80 de ani) care a depus o cerere de eliberare a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! m-am pensionat anticipat partial in anul 2017 si nu ... danielarusu danielarusu Buna ziua! M-am pensionat anticipat partial in anul 2017 si nu mi s-au valorificat veniturile pina la data de 31.03.2001, reprezentand prima de vacanta,ore ... (vezi toată discuția)