avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent inserție conform ord de urgență 26 din ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent inserție conform ord de urgență 26 din 07.04.2021

Bună seara. Vă rog să mă ajutați cu un răspuns. Conform noii legi privind stimulentul de inserție, nu mai este stipulat că trebuie să revenim la serviciu cu 60 de zile înainte să împlinească copilul 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, cum este fiul meu. Asta înseamnă că dacă revin la serviciu când face copilul 3 ani,
pe 13 iulie sunt eligibilă să primesc stimulentul de inserție? Menționez că sunt singurul părinte și ar trebui sa încasez indemnizația și în 'luna tatălui'. Voi primi stimulentul având în vedere că legea intră în vigoare pe 7 iunie? Care este oare probabilitatea sa intre in vigoare aceasta lege?
Ultima modificare: Vineri, 16 Aprilie 2021
Umiran, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:47, 16 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Persoanele care au finalizat concediul pentru creșterea copiilor și obțin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 alin. (1) beneficiază de stimulentul de inserție în cuantumul prevăzut la alin. (1) lit. b) după împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, respectiv 4 ani în cazul copilului cu dizabilități. - art.7 alin.2 OUG 111/2010 - modificat

2. OUG 26/2021
Articolul II
În termen de 60 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, a prezentei ordonanțe de urgență, Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 52/2011, cu modificările și completările ulterioare, se modifică în mod corespunzător prin hotărâre a Guvernului.

Articolul III
Prevederile art. I intră în vigoare odată cu intrarea în vigoare a hotărârii Guvernului prevăzute la art. II.

3. Sanse sunt de intrare in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata acordare stimulent de insertie georalu1979 georalu1979 stiu ca in luna iulie sa modificat legea privind acordarea concediului de crestere si stimulentului de crestere intrebarea mea este, a crescut durata ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil noua lege lungeanuadina lungeanuadina Buna ziua, Am si eu o serie de intrebari: 1.Angajatele care erau in momentul modificarii legii in concediu crestere copil pentru un an, acum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Noua lege privind acordarea stimulentului de insertie pana la 3 ani Mirela_2013 Mirela_2013 Buna ziua! In ce conditii pot beneficia prin noua lege, de stimulent de insertie pana implineste fetita mea 3 ani? eu m-am intors la serviciu dinainte ca ea sa ... (vezi toată discuția)