avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil noua lege
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil noua lege

Buna ziua,

Am si eu o serie de intrebari:

1.Angajatele care erau in momentul modificarii legii in concediu crestere copil pentru un an, acum trebuie sa faca o cerere prin care solicita modificarea concediului pana la 2 ani?
2.Cand trebuie sa se intoarca ele din concediu pentru a beneficia de stimulentul de insertie? Cu 60 de zile calendaristice inainte sa implineasca copilul 2 ani?
3.In cele 60 de zile calendaristice este inclusa si luna in care poate sta tatal in concediu?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:01, 5 Iulie 2016
1. Din Legea 66/19.04.2016 pentru modificarea si completarea OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. II
Prezenta lege intra in vigoare la data de 1 iulie 2016.

Art. III
(1) Pentru persoanele care, la data intrarii in vigoare a prezentei legi, beneficiaza de concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului, de concediul fara plata sau de stimulentul de insertie reglementate de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 132/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, modificarile aduse prin prezenta lege se aplica dupa cum urmeaza:

a) pentru persoanele care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau in plata stimulentului de insertie, precum si pentru cele aflate in concediu fara plata pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, modificarea optiunii se realizeaza pe baza de cerere si acte doveditoare privind suspendarea realizarii de venituri supuse impozitului, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
...

2. Poate beneficia de stimulentul de insertie pana implineste copilul 3 ani daca reia activitatea cu cel putin 60 de zile calendaristice inainte de a implini copilul 2 ani.

3. In cele 60 de zile intra si luna de CCC rezervata tatalui copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de stimulent de insertie pana implineste copilul 3 ani daca ma intorc la serviciu cu 60 de zile inainte sa indeplineasca 2 ani? IEdit IEdit Buna ziua, Va rog sa ma lamuririti daca mi se aplica stimulent de insertie pana implineste copilul 3 ani in caz ca ma intorc la servici cu 60 de zile ... (vezi toată discuția)
Ma incadrez pentru a obtine stimulentul de insertie pana implineste copilul 3 ani? Lucia0509 Lucia0509 Buna ziua! Situatia mea este urmatoarea: Am un copil care va implini 2 ani la data de 21 septembrie 2016 si am optat anterior pentru ccc 1 an de zile si s a ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie ralucapascal ralucapascal Buna ziua, Sunt in concediu crestere copil, copilul meu implineste 2 ani in 10 august. Conform noii legi, daca reincep activitatea cu cel putin 60 de ... (vezi toată discuția)