Buna ziua! Am o situatie mai complicata pe care v-o expun:
În 2002, eu cu fratii mei si cu mama am făcut succesiunea după tatăl meu decedat. La acea dată, frații mei ne-a convins pe toți moștenitorii să renunțăm la succesiune în favoarea fratelui mai mic, pentru a-și rezolva o problemă urgentă pe care o aveau la bancă, cu firma la care erau asociați frații mei (în aceeași zi , fratele mai mic a făcut și un act de vânzare-cumpărare a unui teren către firma lor , pentru a gira cu ea la bancă) . Condiția era ca imediat după rezolvarea problemelor lor pe firmă cu banca, să ne restituie celorlalți moștenitori terenurile pe care ni le promisese tatăl nostru fiecăruia. O perioadă de timp, fratele meu chiar a insistat să ne facă actele de donație, mie și fratelui mai mare pentru partea fiecăruia, dar am neglijat . Au urmat o serie de tragedii în familia noastră. Au murit ambii frați, mama, și au apărut neînțelegeri cu cumnata fratelui mai mic. Aceasta , împreună cu copiii ei, a făcut succesiunea după soț , inclusiv pentru terenurile noastre și fără să ne spună, a girat cu toată moștenirea , niște împrumuturi mari, pe care nu a reușit nici după 9 ani să le restituie. Între timp, eu și cealaltă cumnată am tot plătit impozit la primărie, fiecare pt terenurile promise de tatăl meu, cu speranța că ni le va restitui , așa cum fusese înțelegerea cu frații mei. Deși recunoaște că trebuie să ni le restituie , atunci când va scăpa de datorii, nu sunt sigură cum va mai putea să facă lucrul ăsta. Acum terenurile noastre sunt în proprietatea cumnatei și a copiilor ei, dintre care o fiică este căsătorită și are copii la rândul ei.
Cum se mai poate în aceste condiții să ne restituie terenurile ? Menționez că am plătit la zi impozitul pe terenurile care ar fi trebuit să mi se cuvină, în numele cumnatei, cu mențiunea pe chitanță " achitat pentru...ha de către..."