avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am o situatie mai complicata pe care v-o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am o situatie mai complicata pe care v-o expun: În ...

Buna ziua! Am o situatie mai complicata pe care v-o expun:
În 2002, eu cu fratii mei si cu mama am făcut succesiunea după tatăl meu decedat. La acea dată, frații mei ne-a convins pe toți moștenitorii să renunțăm la succesiune în favoarea fratelui mai mic, pentru a-și rezolva o problemă urgentă pe care o aveau la bancă, cu firma la care erau asociați frații mei (în aceeași zi , fratele mai mic a făcut și un act de vânzare-cumpărare a unui teren către firma lor , pentru a gira cu ea la bancă) . Condiția era ca imediat după rezolvarea problemelor lor pe firmă cu banca, să ne restituie celorlalți moștenitori terenurile pe care ni le promisese tatăl nostru fiecăruia. O perioadă de timp, fratele meu chiar a insistat să ne facă actele de donație, mie și fratelui mai mare pentru partea fiecăruia, dar am neglijat . Au urmat o serie de tragedii în familia noastră. Au murit ambii frați, mama, și au apărut neînțelegeri cu cumnata fratelui mai mic. Aceasta , împreună cu copiii ei, a făcut succesiunea după soț , inclusiv pentru terenurile noastre și fără să ne spună, a girat cu toată moștenirea , niște împrumuturi mari, pe care nu a reușit nici după 9 ani să le restituie. Între timp, eu și cealaltă cumnată am tot plătit impozit la primărie, fiecare pt terenurile promise de tatăl meu, cu speranța că ni le va restitui , așa cum fusese înțelegerea cu frații mei. Deși recunoaște că trebuie să ni le restituie , atunci când va scăpa de datorii, nu sunt sigură cum va mai putea să facă lucrul ăsta. Acum terenurile noastre sunt în proprietatea cumnatei și a copiilor ei, dintre care o fiică este căsătorită și are copii la rândul ei.
Cum se mai poate în aceste condiții să ne restituie terenurile ? Menționez că am plătit la zi impozitul pe terenurile care ar fi trebuit să mi se cuvină, în numele cumnatei, cu mențiunea pe chitanță " achitat pentru...ha de către..."
Cel mai recent răspuns: MARIANADemenescu , utilizator 15:10, 18 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Verba volant scripta moment asa spuneau niste cetățeni (,romani)acum ,vreo 2000 de ani.Din pacate nu aveti nici o sansa ,nici o varianta legală,sunteti practic la mana cumnatei,iar șansele ca această să va dea ceva sunt mici.
Ultima modificare: Vineri, 16 Aprilie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
ati platit degeaba atata amar de vreme impozit pentru terenul altuia. Legal acele ternuri nu va apartin si nu aveti ce face in privinta lor. Cu atat mai mult ca sunt si sub ipoteca.
Ultima modificare: Vineri, 16 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator
Multumesc pentru răspuns, domnule avocat!
Știm că suntem la mâna cumnatei, dar avem și noi un atu : nu am făcut succesiunea după mama, iar în masa succesorală este 1/2 din casa părintească, care este foarte mare și a fost construită de părinții mei împreună cu fratele mai mic. Aici locuiește cumnata cu fiul, iar înțelegerea cu tatăl nostru a fost ca aceasta să-i rămână lui , pentru că nouă ne-a dat , la data căsătoriei , alte case. Deci am putea să-i forțăm mâna cumnatei dacă deschidem succesiunea și cerem partea cuvenită din casa părintească. Problema este că nu vrem casa, ci terenurile noastre. Dacă va fi de acord să ni le dea, întrebarea mea este dacă au posibilitatea legală să ne doneze acele terenuri, având în vedere că sunt 3 proprietari în prezent ( cumnata și cei 2 fii) , din care unul este căsătorit cu 2 copii.
Ultima modificare: Duminică, 18 Aprilie 2021
MARIANADemenescu, utilizator
nu ar trebui sa va doneze, ci sa dezbateti succesiunea dupa mama si sa faceti partaj, dvs cu terenurile, ei cu casa.
Toate terenurile erau in masa succesorala a tatalui, iar mama a renuntat si ea la data succesiunii dupa tata. In masa ei succesorala a ramas doar 1/2 din casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare drept de mostenire decs decs Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o solutie / sugestie. Este vorba despre casa parinteasca a mamei mele aflata este intr-un sat din Teleorman. Este ... (vezi toată discuția)
Succesiune intarziata Buna ziua ! Va rog sa mi spuneti ce trebuie sa fac in aceasta situatie !? Odata ce mama noastra a murit,ea fiind mostenitoare dupa bunici din ambele parti,a ... (vezi toată discuția)
Testament ionutyahoocoom ionutyahoocoom buna dimineata ...tatal meu inainte sa decedeze a lasat testament fratelui meu pe casa parinteasca si mai multe terenuri arabile fratele meu dezbate ... (vezi toată discuția)