avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Buna ziua! Am semnat un contract cu managerul unei ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Buna ziua! Am semnat un contract cu managerul unei formatii de ...

Buna ziua!

Am semnat un contract cu managerul unei formatii de muzica acum 2 ani de zile pentru un eveniment de anul trecut in luna iulie. Din cauza pandemiei am fost de acord sa reprogramam pentru anul acesta in iulie. Din pacate restaurantul nu are certitudinea ca o sa fie deschis si nu ne putem permite pierdea unor sume foarte mari de bani, motiv pentru care am solicitat anularea acestui contract.

In contract exista doar 3 clauze mari si late de forta majora:

"Forta majora"

- Forta majora este orice eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil si inevitabil.

- Forta majora exonereaza de raspundere partea care o invoca.

- Partea care invoca forta majora este obligata sa notifice celeilalte parti aparitia cazului de forta majora in termen de cel mult 24 de ore de la aparitia acestuia."

Pe baza acestor parti din contract am solicitat restituirea avansului de 300 euro insa am fost refuzat fiindu-mi oferiti doar 150 euro cu chiu cu vai dar cand o sa isi reia ei activitatea.

Va rog sa imi spuneti daca imi pot recupera banii si cum o pot face? Clauza imi permite recuperarea banilor integral din cauza pandemiei ? Cum trebuie sa procedez?

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Anulare antecontract vanzare-cumparare forta majora coronavirus sorinion61 sorinion61 Buna ziua, Acum 2-3 saptamani, 1 luna am facut un antecontract de vanzare-cumparare pentu o casa si am dat avans 10% din pretul imobiliului. Cand am ... (vezi toată discuția)
Sarcina - situatie de forta majora? grandanat grandanat Sarcina (mai exact perioada de lauzie) care impiedica exercitarea unui contract comercial (intre PFA si SC), poate fi considerata forta majora ? (vezi toată discuția)
Contract inchiriere PasatGeorge PasatGeorge Va solicit ajutorul in legatura cu urmatoarea problema. Am incheiat un contract de inchiriere, avand ca obiect un teren agricol in suprafata de 30Ha, pentru ca ... (vezi toată discuția)