avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Facturi falsificate. Am descoperit ca fostul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Facturi falsificate. Am descoperit ca fostul administrator a falsificat ...

Buna ziua
Am descoperit ca fostul administrator a falsificat niste facturi. In situatia in care acesta returneaza banii asociatiei, mai trebuie facuta plangere? Problemele sunt mai multe .. copii bonuri fiscale, copii facturi, facturi pe numele lui..A fost notificat sa returneze toate sumele
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ceea ce prezentati este caz penal. Ar trebui sa intrebati toti pagubitii/ membrii asociatiei de proprietari daca sunt de acord sa acopere un infractor.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In ce calitate ati descoperit presupesele fapte?
daca administartorul d eimobil prin expertiza financiar contabila/audit se demonstreaza ca a inregistrat in gestiune documente false acesta poate sa raspunda pentru faptele si consecintele generate
Daca sustineti ca administartorul de imobil a utilizat documente false,responsabil este si cenzorul asociatieid e proprietari care detine obligatia legala,ca periodic/lunar sa verifice si sa vizeze pentru legalitate documentele asociatiei de proprietari
Chiar daca persoana in cauza retuneaza prejudiciul generat prin actele si actiunile sale,documentele raman inregistrate si in evidenta asociatiei ,astfel ca fapta acestuia este probata material
intreb in calitate de presedinte. am verificat dosare pe ani anteriori. nereguli au fost mai multe de ex. a cumparat detergenti din fondul de reparatii.. o expertiza autorizata inteleg ca este destul de scumpa. multumesc pentru raspuns
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2021
miriam_h, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a demara actiune impotriva administratorului de imobil,atat in instanta cat si la ministerul public este obligatoriu sa existe drept dovada -expertiza financiar contabila sau audit asupra documentelor asociatiei presupuse a fiind contrafacute sau false
Aspectul ca au fost realizate plati achizitie bunuri gospodaresti din fondul de reparatii reprezinta nerespectarea dispozitiilor in vigoare atat timp cat nu a fost generat un prejudiciu asociatiei de proprietari
Costuri expertiza financiar contabila sunt conditionate de obiectivele expertizei perioada de verificat si pot fi recuperate de la partea vinovata
multumesc frumos pt raspuns. intrebarea era daca, pe langa aspectul moral, este ok sa fie "iertat" daca achita sumele in discutie. dovada falsului exista fara doar si poate

Alte discuții în legătură

Expertiză contabilă amânată la nesfârşit, într-un proces intentat abuziv ! zxc1 zxc1 Avem un proces care a început în Februarie 2015, în care suntem \"pârâţi\" de către preşedinta unei Asociaţii de Proprietari (împreună cu Comitetul ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila asociatie proprietari Cordoneanu Cordoneanu Buna ziua, Am o intrebare: ce inseamna onorariu provizoriu de expertiza? Deoarece asociatia de proprietari nu a depus la dosar un act din care sa reiasa clar ... (vezi toată discuția)
Ce masuri pot lua impotriva unui expertcare.... geta_tabacu geta_tabacu Ce masuri pot lua ,impotriva expertului judiciar care ,intocmeste o xpertiza in favoarea partii adverse, folosind documente falsificate,fals pe care il pot ... (vezi toată discuția)