avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce masuri pot lua impotriva unui expertcare....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce masuri pot lua impotriva unui expertcare....

Ce masuri pot lua ,impotriva expertului judiciar care ,intocmeste o xpertiza in favoarea partii adverse, folosind documente falsificate,fals pe care il pot dovedi..
Cel mai recent răspuns: peraspera , utilizator 23:13, 12 Iulie 2009
Am patit si eu...s-a dovedit la recurs, cand expertiza a fost aspru criticata de instanta si s-a dat casare. Dnii avocati va vor indruma. Am avut si expert parte, incuviintat, dar nu a vrut nimeni sa "vada" acea expertiza parte, intitulata "opinie separata".
geta_tabacu a scris:

Ce masuri pot lua ,impotriva expertului judiciar care ,intocmeste o xpertiza in favoarea partii adverse, folosind documente falsificate,fals pe care il pot dovedi..

Pentru a formula plangere penala impotriva expertului ,in primul rand,trebuie sa faceti dovada ca l-ati incunostintat pe acesta ca actele pe care urma sa le aiba in vedere la efectuarea expertizei erau false si de fapt sa demonstrati ca i-ati dovedit acest lucru.In aceasta situatie expertul,cunoscand ca actele pe care le-a folosit in lucrare sunt false,ar comite infractiunea de uz de fals,prev.de art.291 c.pen.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Dvs. puteti dovedi ca sunt false actele pe care s-a intemeiat expertiza, dar v-ati gandit daca expertul stie acest lucru? El poate a fost de buna-credinta si a intocmit raportul pe baza actelor din dosar. Dvs. cu ce v-ati aparat? Poate n-ati avut suficiente acte in dosar. Ati fost de fata cand s-a facut expertiza sau cand expertul a luat la cunostinta de bunurile supuse expertizei?
Dvs. ne puneti niste intrebari, dar noi nu avem toate datele ca sa putem da niste raspunsuri la obiect.
DOSARUL ESTE PE ROL...URMEAZA SA FAC OBIECTIUNI LA EXPERTIZA.UNDE VOI DEPUNE SI PROBELE CU CARE DEMONSTREZ FALSUL...
IN fapt este vorba de masuratori privind amplasamentul unor suprafete de teren ,in titlurile de propriette depuse de expert alaturi de raportul de expertiza din vecinatatile notate pe copia xerox a titlului de proprietate rezulta ca cele 2 suprafete se suprapun ,in schimb,,,expertul le aseaza una linga alta,deplasind in felul acesta si restu de parcele...am descoperit ca unu din titlurile de proprietate ,este de fapt in alta tarla....i-am adus la cunostinta asa ceva dar domnia lui nu vrea sa tina cont...vrea sa fie in favoarea celorlalti...atunci ...cui sa ma adresez...

Este relevant daca exista probe ca expertul s-a intalnit separat cu parte adversa...sau daca nu a folosit documente indispensabile expertizei? Dar obiectivele au fost corect dispuse?

Alte discuții în legătură

Raport de expertiza nelegal handsu handsu Cum se mai poate proceda in cazul in care expertul inaintea inceperii lucrarii s-a intalnit cu una dintre parrti , fapt neinfirmat ,invocat si in concluziile ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara auto playerzero playerzero Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier cu vatamare corporala. Politia a dat un verdict la primele cercetari care spune ca persoana care m-a ... (vezi toată discuția)
Cum pot recuza un expert? sabinna sabinna As vrea sa recuz un expert. Stiu ca poate fi recuzat in aceleasi cazuri ca si judecatorul. Nu este vorba despre rudenie sau afinitate. Dupa cum a facut ... (vezi toată discuția)