avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2034 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Sunt obligata sa platesc CAS?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Sunt obligata sa platesc CAS?

Buna ziua,
Am si eu o intrebare. Daca venitul din chirii este mai mare decat venitul minim brut, nu sunt obligata sa platesc CAS. Dar daca am si un PFA la care venitul este sa zicem de 50 lei, sunt obligata ca platesc CAS, nu?
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 18 Aprilie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ilbobass , utilizator 12:16, 21 Aprilie 2021
Sunteti obligata sa platiti contributia la pensie doar daca venitul net de la pfa depaseste plafonul celor 12 salarii minim brute pe economie.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon pensii pfa Silvana Dobos Silvana Dobos Buna ziua, Am o intrebare mai specifica, puteti sa ma informati daca in 2016 un PFA care era in acelasi timp si angajat era obligatoriu inclus la cota de ... (vezi toată discuția)
Reducere contribuții sociale Elena nistor Elena nistor Buna ziua . Am următoare situație , dacă am un pfa și veniturile lunare depășesc salariu minim brut pe țara deci prin urmare trebuie sa plătesc ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit + venituri din chirii. cum se impoziteaza? SpF2016 SpF2016 Sunt inregistrat ca PFA cu norma de venit. Platesc si contributii la CAS si CASS. As vrea sa dau un apartament in chirie (pe termen lung, nu in scop turistic) ... (vezi toată discuția)