500 lei este valoarea actuala indicatorului social de referinta
venituri supuse impozitului = venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal
In OUG se vorbeste de un cuantum minim al indemnizatiei de 2.5 * indicatorul social de referinta = 1250 lei. De asemenea, indemnizatia se pastreaza in conditiile realizarii a unui venit net inferior echivalentului a 5 cuantumuri minime = 6250 lei.
Daca am interpretat bine, pragul maxim al veniturilor independente supuse impozitului este de 6645 lei brut. Inteleg bine?
De acord cu dvs, insa, cu scuzele de rigoare, ma tem ca intrebarea mea nu a fost suficient de clara.
In momentul de fata, exista un contract de chirie in derulare, pentru care se plateste un impozit anual de 6%/chirie (venitul este declarat ca fiind din activitati independente si nu depaseste 12 salarii minime).
In acest caz, influenteaza acordarea indemnizatiei? Daca da, care este suma maxima ce poate fi declarata ca venit?
Cred ca mai bine intrebati la AJPIS/ANPIS, intrucat legea nu distinge referitor la categoriile de venituri care se pot realiza pe durata CCC , ci mentioneaza doar cuantumul maxim al acestora.