Pe scurt, am semnat un antecontract pentru un apartament care urmeaza sa il achizitionez. Notar-ul a facut 2 cereri catre OCPI:
1. Notare cu termen eliberare in 13-04-2021 care reprezinta inscrierea antecontractului in cartea funciara.
2. Rectificare cu termen eliberare in 14-04-2021 care reprezinta modificarea unei greseli in cartea funciara.
Mai exact, propietarul X este notat corect la "B. Partea 2. Propietari si acte" ca fiind propietar cu cota 1/1.
La "C. Partea 3. Sarcini" este trecuta o ipoteca la o banca astfel :
- "INSCRIERE, drept de IPOTECA, Valoare: Sarcini:se inscrie ipoteca pt
suma de 155.000 CHF+dobinzi aferente, alte costuri, comisioane si
cjheltuieli si se noteaza interdictie de instrainare, grevare, construire,
inchiriere, demolare- proprietar: PROPIETAR X si Nicoleta"
Practic aceste 2 cuvinte "si Nicoleta" trebuie scoase din cartea funciara intrucat priopietarul X are drept deplin de propietate asupra imobilului.
Nicoleta din ce presupunem noi este sora propietarului X, iar ea nu mai are drept de propietate/ sau nu a avut niciodata.
Problema mea este ca OCPIB deja a intarziat ambele cereri cu cateva zile fara nici un raspuns.
La telefon nu raspunde nimeni, iar pe mail inca nu mi s-a raspuns.
Astept aceste 2 cereri sa fie solutionate pentru ca notarul sa imi elibereze opinia notariala necesara bancii pentru a mi se accepta un credit.
Ce sa fac ? Mai astept, ii mai stresez pe cei de la OCPIB, cer o opinie notariala pentru a paraleliza procesul banci cu cel al OCPIB?
Ati trecut prin aceasta asteptare pana acum ? Cat a durat ?