avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de propietate al casei pierdut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de propietate al casei pierdut

Am pierdut actul de propietate al apartamentului .Se poate pune o interdictie de vanzare sau altceva la cartea funciara ptr.a,nu se putea face nici o operatiune frauduloasa?Propietar sunt eu si sotia.
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2018
Pesimistul Roz, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 06:48, 2 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a se poate face ceva, actul de proprietate trebuie însoțit de persoana proprietarului.
Ionescu de pe strada care va gaseste actul, nu are ce face cu el.
Multumesc,ma gandesc ca poate il falsifica si pune numele lui ,si apoi se poate duce la o banca sau la un camatar si pune o ipoteca.In principiu se poate nota in cartea funciara faptul ca actele sunt pierdute sau o interdictie ?
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2018
Pesimistul Roz, utilizator
Orice act s-ar întocmi, se face numai la notar.
Notarul cere extras de Carte Funciară (unde apare numele proprietarului din act), trebuie prezentată documentația cadastrala, trebuie prezentate documente de la Primărie, pe numele proprietarului.
Credeti ca o ipoteca se instituie asa simplu?
Interdicția de înstrăinare se notează din cu totul alte motive. Dacă actele au fost pierdute, nu se notează nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ocpi bucuresti se mișca greu. pe scurt, am semnat un antecontract ... weisIA weisIA OCPI Bucuresti se mișca greu. Pe scurt, am semnat un antecontract pentru un apartament care urmeaza sa il achizitionez. Notar-ul a facut 2 cereri catre ... (vezi toată discuția)
Cine, cum si in ce conditii se intocmeste cadastru apartament mihaela bigu mihaela bigu Buna ziua In 1997 unchii mei au cumparat un apartament inca din faza de constructie de la stat pe care au trebuit sa il plateasca in rate lunare. Dupa ... (vezi toată discuția)
Act proprietate MILESCU MILESCU Am avut un teren aflat langa domiciliul meu in litigiu acum cativa ani. In urma deciziei de la curtea de apel Ploiesti ne-a revenit o portiune din acel teren. ... (vezi toată discuția)