1. Firma SRL neplatitoare de TVA emite Facturi + Chitante la incasarea unei sume CASH ?
2. Care este limita pana la care poate sa emita Chitante la incasarea de CASH?
1.da, daca incasarea este de la persoana juridica ; altminteri trebuie casa de marcat pentru incasarile de la persoane fizice, dar si aici sint unele exceptii, functie de caen
2. 5000 lei , cf og 15/1996 ; de retinut ca nu sint permise platile fragmentate , adica o factura de 6000 lei si doua chitante aferente acelei facturi ;
Problema se pune astfel:
1. Realizez un proiect de arhitectura pe care il vand unei persoane fizice - cu pretul de 6000 ron
2. Eu sunt firma SRL neplatitor de TVA
3. Nu detin o casa de marcat
4. Cum incasez cei 6000 ron? Emit o Facura+Chitanta in valoare de 6000 ron? Sau emit in prima zi o Factura+Chitanta de 4000 ron si a doua zi alta Factura + Chitanta de 2000 ron?
5. Ideal ar fi ca el sa imi depuna in Banca suma de 6000 ron, dar aici apar probleme de incredere reciproca - eu nu ii dau proiectul pana nu vad banii intrati si el nu imi plateste pana nu vede proiectul in mana. Problema este de natura tipic romaneasca, dar am intampinat greutati si asa a aparut problema cu Factura.