avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Chitante emise la Factura
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Chitante emise la Factura

1. Firma SRL neplatitoare de TVA emite Facturi + Chitante la incasarea unei sume CASH ?
2. Care este limita pana la care poate sa emita Chitante la incasarea de CASH?
Cel mai recent răspuns: victorland , utilizator 18:44, 5 Ianuarie 2010
1.da, daca incasarea este de la persoana juridica ; altminteri trebuie casa de marcat pentru incasarile de la persoane fizice, dar si aici sint unele exceptii, functie de caen
2. 5000 lei , cf og 15/1996 ; de retinut ca nu sint permise platile fragmentate , adica o factura de 6000 lei si doua chitante aferente acelei facturi ;
Problema se pune astfel:
1. Realizez un proiect de arhitectura pe care il vand unei persoane fizice - cu pretul de 6000 ron
2. Eu sunt firma SRL neplatitor de TVA
3. Nu detin o casa de marcat
4. Cum incasez cei 6000 ron? Emit o Facura+Chitanta in valoare de 6000 ron? Sau emit in prima zi o Factura+Chitanta de 4000 ron si a doua zi alta Factura + Chitanta de 2000 ron?
5. Ideal ar fi ca el sa imi depuna in Banca suma de 6000 ron, dar aici apar probleme de incredere reciproca - eu nu ii dau proiectul pana nu vad banii intrati si el nu imi plateste pana nu vede proiectul in mana. Problema este de natura tipic romaneasca, dar am intampinat greutati si asa a aparut problema cu Factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare avans ... chitanta, factura, bon fiscal? 1cbastian 1cbastian Buna ziua, sunt [b]PFA [/b](norma de venit, [b]neplatitor TVA[/b]) - servicii informatice ... dezvoltare pagini web - si am urmatoarele nelamuriri ceea ce ... (vezi toată discuția)
Factura si chitanta la persoana fizica? srl GeorgeSD GeorgeSD Buna, Detin un SRL pe partea de servicii de proiectare (design si arhitectura). Ma intereseaza daca: a. La persoana juridica dau doar factura + chitanta sau ... (vezi toată discuția)
Factura incasata cu chitanta sau fara? Mihai223 Mihai223 O PFA neplatitoare de TVA, care presteaza servicii, factureaza catre un client SRL / PFA. Exista contract intre cele doua entitati in care se stipuleaza si ... (vezi toată discuția)