avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflicte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflicte de munca

lucrez la o firma privata, de 2 luni nu am mai primit salariul(toti angajatii firmei), nu avem lider de sindicat si nu stiu cui trebuie sa ne adresam,noi in prezent fiind in conflict de munca de doua zile.Trebuie sa ne adresam Inspectoratului Teritorial de Munca sau Justitiei??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:18, 5 Ianuarie 2010
sperand ca toti aveti CIM ----- sesizati ITM
in cazul in care nu aveti CIM ....
art. 16 alin. (2) Codul Muncii spune ca : se poate face dovada prin orice mijloace de proba ----- sesizati ITM
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2010
ctynn, utilizator
Puteti sa faceti ambele lucruri deodata ... atat sesizarea catre ITM, cat si actiunea in instanta care se introduce la Tribunalul judetean in a carui raza aveti domiciliul. Actiunea in instanta este scutita de plata taxelor judiciare de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua mony_a18 mony_a18 Suntem un grup de 8 persoane , care au lucrat impreuna intr-un restaurant , majoritatea de 7 luni. In ultimele 3 luni nu am fost platiti niciunul dintre noi ... (vezi toată discuția)
Reclamatie la anaf, politie si itm pentru probleme cu salariul, orele lucrate si concediul de odihna vasilemb vasilemb Buna ziua, In cazul in care nu am fost recompensat conform contractului individual de munca, am lucrat ore suplimentare ce nu mi-au fost platite, nu mi-au ... (vezi toată discuția)
Am lucrat la o firma de paza și nu mi-au dat nici un ban ce ... Stefy790 Stefy790 Am lucrat la o firma de paza și nu mi-au dat nici un ban ce pot face? (vezi toată discuția)