buna seara! am o intrebare... am fost lovit de un individ... am certificat medico legal pt 7 - 8 zile de ingrijiri medicale ( un cap in gura, o palma si un picior in stomac) ... in cazul in care ma impac cu agresorul la cat ar trebuii sa se ridice suma ca sa mi retrag plangerea? si daca nu mi o retrag ce se va intampla cu el? va patii ceva? pt ca politistul cred ca e mana in mana cu el. va rog am nevoie de un raspuns urgent!multumesc
Din cele relatate de dvs.,cel mai bine ar fi sa va impacati si sa va intelegeti cu privire la despagubiri.
Acestea se stabilesc de catre dvs.si cel care v-a lovit de comun acord.Nimeni nu va poate cuantifica despagubirile pe care sa le cereti si nici nu exista o practica in acest sens(un pumn=atata,o palma=atata.)
In situatia in care puteti dovedi agresiunea suferita(cu acte ,martori ,alte mijloace de proba), conform art.180 al.1 c.pen,pedeapsa este amenda sau inchisoarea de la o luna la trei luni
da am 2 martori.... insa nu stiu sa estimez ... asta deoarece cel care m a interogat azi la politie, mi a spus sa i cer cam 300 lei... ca oricum nu are de unde sa mi dea si oricum nu va primii o amenda mai mare de 250 lei in instanta.... daca vboi ajunge in instanta... si ca oricum nu va patii nimic....ceea ce mi se pare sincer strigator la cer.... de aceea sunt derutata... pt ca as vrea sa ma impac cu el dar nu sa iu luat chiar de fraiera
In situatia in care puteti dovedi agresiunea fapta penala (cu acte ,martori ,alte mijloace de proba), conform art.180 al.1 c.pen, pedeapsa este amenda sau inchisoarea de la o luna la trei luni. Referitor la daunele materiale, acestea se probeaza cu documente, daca ati suferit vatamari de la spital, etc.
Daca aveti certificat medico legal numai pentru 7 - 8 zile de ingrijiri medicale, cred ca mai bine sa va impacati.
Ce va face sa credeti ca politistul care se ocupa de caz este "e mana in mana cu el", doar va expus cum se procedeaza. Suma o solicitati dvs. in functie de "durerile" care vi s-au adus prin "loviri".
Succes!
Este vorba despre o situatie aducatoare de nervi,cauzatoare de timp pierdut ,de alergatura si de orice alte prbleme.de aceea astfel cum ama artat,cred ca trebuie sa ajungeti pe cale amiabila la o intelegere prin care acesta in scris,in prezenta a doi martori sa isi recunoasca greseala si arate ca nu o va mai repeta,bineninteles sa va si despagubeasca.
Nu stiu daca politistul are dreptate,dar mai bine decat nimic,faceti ceva prin aceasta intelegere,care poate fi consemnata si intr-o declaratie ,de pe care puteti lua copie si sa o folositi,daca vor mai aparea probleme
Lovire
marcica
In urma unei loviri soldata cu ingrijiri medicale de 9-10 zile poate fi fapta penala?
Si ce despagubiri pot optine? (vezi toată discuția)