avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Singurul frate al meu, a murit si nu a avut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Singurul frate al meu, a murit si nu a avut copii. ...

Buna ziua. Singurul frate al meu, a murit si nu a avut copii. Sotia lui are drept de mostenire la un teren agricol de la parintii nostri ? Terenul este pe numele fratelui meu decedat. Multumec frumos si astept raspuns de la dv.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:38, 20 Aprilie 2021
Da, are dreptul la 1/3.
Daca parintii dvs nu mai sunt in viata, impartiti mostenirea fratelui pe jumatate cu sotia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa frate si cumnata decedata romeopf romeopf Va rog sa-mi spuneti, daca fratele meu a murit si nu am apucat sa facem succesiunea deoarece si sotia lui a murit dupa 3 saptamani. Ei nu au avut copii iar ... (vezi toată discuția)
Mostenire marii_loon marii_loon Buna seara, Va rog sa-mi spuneti care sunt drepturile soției in cazul in care sotul a decedat iar la momentul decesului sotului casa in care stăteau era ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotului la mostenire marrianne marrianne Am o intrebare: in cazul in care, dupa divort, sotia se recasatoreste, cel de-al doilea sot poate avea drept la mostenirea sotiei din partea parintilor ei ... (vezi toată discuția)