avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Memorie fiscala nepredata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Memorie fiscala nepredata

Un angajat a avut PFA ca si taximetrist. Ca s-o vanda a transformat-o in firma pe care a vandut-o cuiva. Actele fiind facute de alte persoane, el nu mai are copii, nu stie nici numele firmei. De atunci ii vin somatii, impuneri pentru plata diferitelor sume datorate statului. La finante i s-a spus ca pana nu depune memoria fiscala, nu au cum sa-l ajute. Dar el nu mai are nici o idee unde si ce s-a intamplat cu memoria fiscala si cu ceasul de taxi.
V-as intreba, ce se poate face in cazul acesta ? De unde si cu ce trebuie inceput pentru ca trebuie sa existe o modalitate de a sterge aceste datorii atata vreme cat el nu mai lucra in acel domeniu din 2013 incoace . Intr-adevar memoria trebuia predata la acea vreme, dar totusi trebuie sa existe o modalitate de rezolvare a lucrurilor si in cazul in care o memorie s-ar fura, ar fi distrus de un incendiu, etc.
Cu multumiri Tony
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2021
DTonik, utilizator
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 16:56, 21 Aprilie 2021
Somatiile ii vor veni in continuare. Si nu din cauza nepredarii MF. Inseamna ca nu a platit toate darile catre stat. Daca nu achita, dupa o perioada va fi executat silit.Sa caute [ link extern ] .
Pentru predarea MF nu este prevazut un termen limita.
Multumesc, intr-adevar vin somatiile si are si executare, le si plateste cum poate, dar cum se poate opri calcularea datoriilor din data in care a renuntat la activitate ? Pentru ca de vreo 5 ani lucreaza ca angajat dar si pe perioada asta vin somatii de datorie ca si cum ar lucra si ca PFA !
Trebuie sa depuna niste declaratii probabil. SI sa declare PFA-ul inchis la Reg Cometrului!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un pfa poate fi somat pentru impozite restante la 3 ani de la radiere? VLAD06 VLAD06 In octombrie 2005 am inceatat sa mai lucrez ca PFA, am platit impozitele pe venit datorate, insa nu am radiat PFA-ul decat in februarie2006. In septembrie ... (vezi toată discuția)
Obligatii si efecte oug58/2010- pensii (executare silita anaf 2013)-urgent! MariusDr2015 MariusDr2015 Buna ziua, pentru cei care cunoasteti subiectul, poate ma putei ajuta cu niste nelamuriri. Mai jos un rezumat cu datele problemei: - aug 2009-aug 2010 am fost ... (vezi toată discuția)
Contestare titlu executoriu impozit anual Bismark Bismark Am primit o somatie cu data de 5 mai 2011 pentru suma de 1244 de lei reprezentând diferente de impozit anual de regularizat.De aceasta somatie este capsat un ... (vezi toată discuția)