avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Loc de parcare in ansamblu rezidential: Buna seara. Am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Loc de parcare in ansamblu rezidential: Buna seara. Am achiziționat, acum aproximativ doi ani, un apartament ...

Buna seara. Am achiziționat, acum aproximativ doi ani, un apartament într-un ansamblu rezidential. La momentul respectiv nu am avut posibilitatea financiara sa achiziționez și un loc de parcare. La 4 luni de la incheierea actelor, am contactat persoana legala care se ocupa de ansamblu pentru a achiziționa un loc de parcare. Am fost refuzat pe motiv ca daca nu am achiziționat loc de parcare o data cu cumpararea apartamentului mi-am pierdut dreptul la un loc de parcare si a fost vandut unui alt proprietar. Nu mi s-a părut justificat motivul si am tot insistat sa achiziționez un loc. Am primit raspuns ca inca nu dunt disponibile locuri de parcare spre vanzare dar ma are in evidenta. Practic , m-am milogit prin mailuri sa mi vanda un loc de parcare, invocand ca sunt singurul din bloc care nu are nici un loc si sunt altii care au cate doua. Raspunsul a fost cat se poate de impertinent, subliniind ca sunt singurul care nu am loc de parcare si daca vreau sa cumpar imi vinde un loc la 5.000 de euro. Pe site-ul ansamblului prețul unui loc de parcare este de 2500, cat a fost si la inceput. Cum as putea, legal, sa abordez situatia?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 09:25, 21 Aprilie 2021
Nu aveti cum sa cumparati decat daca proprietarul vrea sa va vanda.
Asa este, insa pretul la care mi vinde este dublu, desi pe site este un pret mai mic.

gi-jane2 a scris:

Nu aveti cum sa cumparati decat daca proprietarul vrea sa va vanda.

Proprietarul este liber sa va vanda, daca vrea si la ce pret doreste. La fel cum poate sa vanda locul de parcare la un pret mai mic atunci cand se vinde impreuna cu un apartament fata de atunci cand se vinde separat.
Era alta situatia daca la data incheierii contractului de vanzare pentru apartament ati fi incheiat o promisiune de vanzare pentru locul de parcare, prin care stabileati un pret de 2500 de euro.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2021
MihailZC, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condiții ansamblu rezidential? Andra Bozianu Andra Bozianu Buna ziua. As avea si eu nevoie de ajutorul Dvs intr-o problema delicata pentru mine, ca si proprietar intr-un ansamblu rezidential \"de lux\". Am ... (vezi toată discuția)
Tva apartament 5% mlauras mlauras Buna ziua, Am achizitionat un apartament intr-un ansamblu rezidential nou, precontract de vanzare cumparare in 2017, act de vanzare cumparare in decembrie ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie doramai doramai Bună ziua. Anul acesta, o prietenă a achiziţionat un apartament într-unul din aşa zisele ansambluri rezidenţiale ale Bucureştiului, dobândind ... (vezi toată discuția)