avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Suntem in situatia amenajarii unui drum de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Suntem in situatia amenajarii unui drum de servitute ...

Buna ziua,
Suntem in situatia amenajarii unui drum de servitute creat prin cedarea unui teren cu latimea de 4 m pe toata lungimea frontului caselor, dezmembrat si intabulat ca drum de servitute. Drumul este format din cedarea terenului din 5 parcele, pe patru parcele este construita o singura casa si pe o parcela sunt construite 2 case apartinand aceluiasi proprietar, fara dezmembrare de teren. Noi dorim ca cei din spate sa plateasca 30% din amenajarea frontului fiecarei parcele din fata ( cele pe care le trece cu masina). Vecinul cu doua imobile in aceasi curte sustine ca nu plateste pentru 2 ci numai pentru 1. Noi consideram ca avand doua case trebuie sa plateasca de doua ori. Il putem convinge intr-un fel ? Nu vrem sa escaladam conflictul ci numai sa stim daca judecata noastra este dreapta si avem baza legala la pretentiile noastre.
Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Autorizatie de construire emisa fara drum de acces public sau privat, intabulare drum de acces Ungurean Horia Ungurean Horia buna ziua As dori o parere legata de urmatoarea situatie: Un teren pentru care s-a eliberat de catre primarie a unei autrizatii de construire, dar fara ca ... (vezi toată discuția)
Hotarare consiliu local pentru aprobare puz cosmincotinghiu cosmincotinghiu Buna,va rog sa-mi raspundeti la o intrebare legata de o problema pe care o am cu un vecin.Sunt proprietarul unei parcelele de teren pe care am construit o ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie pe un teren cu unica deschidere un drum de servitute madalinaiftime madalinaiftime Buna seara, Intrebarea mea ar fi:se poate diviza o gradina a carei parte din spate are iesire pe un drum de servitute?practic terenul ar fi inconjurat din ... (vezi toată discuția)