avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal de vatamare corporala, nu vor sa ma ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal de vatamare corporala, nu vor sa ma despagubeasca

Buna ziua. Incerc sa fiu cat mai concis si succint, e prima oara cand folosesc acest site, nu mai am alte sperante.
Mama mea a fost, recent, victima unui accident rutier, pe 26 septembrie 2020. Luata pe trecere de un pusti de 19 ani, BMW, teribilism, etc. Timp de 6 luni de zile am dat sute de telefoane si email-uri firmei de asigurari a soferuluui, pana cand, s-au gandit in cele din urma, sa ne oferteze cu o suma derizorie de doar 1950 de lei. Desi nu imi acopeream decat jumatate din cheltuielile cu ea, RMN, consult neurologic, ingrijiri la domiciliu, am fost sfatuit de cateva persoane sa accept suma, altfel, risc sa raman si fara astia 2000 de lei la cat sunt de nesimtiti.
Zis si facut, accept, merg la notar, si declar, atentie - asa cum au dorit ei - ca in urma despagubirii nu voi mai avea nicio pretentie nici de la ei, dar nici de la sofer pe cale civila. Le trimit prin posta actul notarial, si pe email o copie si acum se fac ca ploua si nu sunt inca despgubit.
Ce pot face in situatia de fata? Sunt novice in ale RCA-ului si a doarelor penale de vatamare corporala, nici macar nu detin permis de conducere.
Va multumesc tuturor!
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2021
GEKO17, utilizator
In afara de actul notarial pe care ati facut cf proceduriilor asiguratorului si ati expediat prin posta - ati facut macar cu confirmare de primire? Fata de aceea data (confirmarea datei preluarii documentului de asigurator) trebuie sa aveti in vedere ca pe langa actul notarial trebuia sa semnati si un contract de despagubire care prevedea suma stabilita, iar la incheierea contractului trebuia sa fie prevazuta si termenul maxim de plata. Intreb daca ati semnat asa ceva?
Daca sunt in termen cu plata atunci inca nu trebuie sa va agitati. Daca a expirat termenul platii atunci puteti sa trageti un semnal de alarma. Daca nu ati semnat contractul sau cererea de despagubire care trebuia sa prevada si contul bancar atunci dosarul nu este complet si nu indeplineste conditiile de plata.
- timp de 6 luni am dat sute de telefoane firmei de asigurari
- am intrebat sute de persoane dar am fost sfatuit doar de cateva; because, guess what, romanul obisnuieste sa te asculte, sa stranga din umeri si sa nu se implice; daca ma lamureau cunostintele mele nu postam aici.
...
revenind. Am fost la doi avocati inainte sa accept oferta de despagubire, inainte de a posta aici. Unul m-a refuzat fiindca n-am ce pune la dosar, altul imi cerea 4000 lei pe reprezentare, dar cu riscul ca n-o sa castig chiar nimic. Din spusele lui vorbesc.

Dvs. probabil intelegeti diferit de cum ar trebui, astfel, ma simt nevoit sa repet: nu pot da in judecata ptr. un prejudiciu total de 2500 lei. Nu se merita. Problema mea ramane una simpla: de ce desi am primit cat trebuia pe daunele morale (50euro/ziua de ingrijire la domiciliu x 7 zile = 350 euro), totusi, nu mi s-au achitat si contravaloarea chitantelor, adica inca aia 850 lei amarati, ci doar 200 lei din 800. Daca primeam un minim de 2500-3000 lei si nu 1950 lei, eram multumit.
Dar acum observ ca problema e mult mai grava, pe forumurile de pe Facebook altii asteapta de 2-3 luni banutii in cont. Deci, abia de-acum as putea apela la un avocat. Las sa treaca 3 luni sa le cer si penalizari 0.2% pe zi si macar sa fie treaba treaba.

Nu conduc, nu sunt sofer, dar lipsa de moralitate m-a scos din sarite. Sunt niste nesimtiti si astfel de firme ar trebui inchise, nicidecum amendate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
GEKO17 a scris:


Astept sa treaca 20 de zile, si ii sun si daca nu rezolv nimic caut avocat.



Pai 20 de zile este termenul in care puteti contesta rezolutia primita de la parchet!

dupa ce trec cele 20 de zile nu mai puteti contesta nimic. Mergeti degeaba la avocat dupa ce trec cele 20 de zile.

Spuneti ca ati vorbit cu sute de persoane! Poti vorbi si cu mii de persoane, daca nu vorbesti cu persoana potrivita, vorbesti degeaba!!!

Eu stiu asa: mi se sparge teava de apa, chem instalatorul; mi se strica masina, intreb mecanicul; am probleme de sanatate, ma duc la doctor; am probleme civile, intreb un jurist/avocat !

Dar, sa ma consult cu un sofer de taxi in legatura cu daunele civile in caz de un accident.... asa ceva!!!! .... este ca si cum ma duc la medic sa-l intreb cum rezolv problema cu masina mea care nu mai porneste!

Si, NU ne cautam clienti si nici nu ne facem reclama cei care ne rupem din timpul nostru sa raspundem GRATUIT unor intrebari ce se pun pe forum.

Din proprie experienta va spun ca in 90 % din cazuri, raspunsul dat aici nu corespunde cu un raspuns primit de la avocat dupa ce studiaza actele ce le detine persoana in legatura cu cauza sa.
Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2021
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Buna ziua.
Revin cu un raspuns final, in cursul saptamanii trecute am primit suma solicitata, dupa 28 de zile de asteptare.
Mult sau putin, important e ca s-au tinut de cuvant si ca a fost achitata despagubirea dupa cum au considerat initial.
Multumesc tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac in situatia ... Lumyna Lumyna Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac in situatia in care un inspector de daune a contrazis opinia unui expert tehnic constatator privind ... (vezi toată discuția)
Daune asigurator pentru un eveniment rutier imobiliardragos imobiliardragos Accident rutier - prin neacordare de prioritate un auto imi avariaza auto personal - vinovatul asigurat la Uniqa - dosar daune auto - dosar daune vatamare . - ... (vezi toată discuția)
Asigurator rca retrage acceptul de reparatie. salut, pe data ... alexandruww2 alexandruww2 Asigurator RCA retrage acceptul de reparatie. Salut, pe data de 3 August am fost implicat intr-un incident auto cu un TIR, am facut amiabila, soferul ... (vezi toată discuția)