avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Anularea contractului de închiriere imobil
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Anularea contractului de închiriere imobil

Bună ziua!
Am o nelămurire în ceea ce privește anularea unui contract. În data de 17.04.2021 am semnat un contract de închiriere pentru o garsonieră, urmând să mă râzgăndesc după aproximativ 2 ore. În clauzele contractului era menționat faptul că nu aș putea să îmi recuperez garanția în cazul în care renunț la contract în primele 6 luni.
Se aplică în acest caz termenul de returnare al produsului/serviciului în termen de 14 zile și astfel aș putea să îmi recuperez garanția? Se aplică preavizul de 60 de zile, astfel că trebuie să mai plătesc 2 luni..?
Cum ar trebui procedat?
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2021
Ana-Maria127, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria127 , utilizator 15:05, 22 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Anularea contractului poate fi ceruta pentru nerespectarea conditiilor de forma/ fond prevazute de lege pt incheierea sa valabila. Din cate spuneti, nu va incadrati. Simpla razgandire nu va da dreptul la anulare, eventual la o reziliere unilaterala in conditiile stipulate in contract. Nu se aplica termenul de “returnare” de 14 zile.
In cazul in care imobilul inchiriat are vicii ascunse ori nu corespunde calitatilor convenite, aveti la indemana art. 1791 CCiv:
Efectele garanţiei contra viciilor
(1) Dacă locatorul nu înlătură viciile în cel mai scurt termen, locatarul are dreptul la o scădere proporţională a chiriei. În cazul în care viciile sunt atât de grave încât, dacă le-ar fi cunoscut, locatarul nu ar fi luat bunul în locaţiune, el poate rezilia contractul, în condiţiile legii.
(2) Atunci când aceste vicii aduc vreun prejudiciu locatarului, locatorul poate fi obligat şi la daune-interese, în afară de cazul când dovedeşte că nu le-a cunoscut şi că, potrivit împrejurărilor, nu era dator sa le cunoasca.
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2021
Madalina Pascu, Avocat
Am înțeles, vă mulțumesc pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste reparatiile la instalatia electrica? locatarul sau locatorul? Stncnt Stncnt Buna! Am si eu o nelamurire in legatura cu reparatiile locative. In situatia in care instalatia electrica este veche si trebuie schimbata (parerea expertului ... (vezi toată discuția)
Dreptul cumparatorului unui imobil AdinaCristinaV AdinaCristinaV Buna ziua, In luna Octombrie am cumparat o garsoniera. Recent am inceput sa facem imbunatatiri, dupa ce am dat jos peretele si tavanul fals am constatat ca pe ... (vezi toată discuția)
Intrebare promisiune bilaterala vanzare- cumparare Constantin2017 Constantin2017 Buna ziua.Va deranjez pe dvs,cu o intrevbare.In urma cu 4 luni de zile am facut ,o promisiune bilaterala vanzare-cumparare,pentru o garsoniera intr-un complex ... (vezi toată discuția)