avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Mama mea a cumparat in 1994 o casa cu o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Mama mea a cumparat in 1994 o casa cu o chitanta de ...

Buna ziua
Mama mea a cumparat in 1994 o casa cu o chitanta de mana ,din pacate nu mai avem acea chitanta, dar in primarie exista un proces verbal facut de segretara primariei in care este scris ca s a deplasat la fata locului unde a incheiat acel proces pe baza unei chitante de mana facuta de mama mea cu vechii locatari
Dupa 29 de ani a venit fata celului c'è a vandut mamei mele el avana titlu de proprietate si a vandut unui vecin,deci noi avem chitante pe 29 de ani de impozit
Martori de pe a cea chitanta sunt in viata dar un avocat mi a zis ca nu pot face nimic
Este o casa cazuta,fara mare valoare este totul cazut...dar as vrea sa incerc sa fac ceva pentru ca nu suport faptul ca parintii mei au fost inselati, parintii mei sunt saraci sunt vai si amar adica nu exista "o avere',dar ma macina zi de zi acest gand,pentru ca sunt o persoana cinstita ce nu vrea nimic de la nimeni, doar dreptate
Astept un raspuns, Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 23 Aprilie 2021
Florentinapreda07, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Daca, ati platit impozit 29 ani si sunteti in posesie tot de atata timp , titularul de drept va pierde procesul cu dvs. cu tot titlul lui de propietar .
Solicitati o adeverinta de la primarie din care sa reiasa : faptul ca dvs. ati achitat toate impozitele si taxele si locuiti la adresa de 29 ani .
De ce a stat in pasivitate propietarul timp de 29 ani ? probabil ca au crescut preturile in zona.
De ce dvs. nu ati investit in casa ?
Mai sunteti in posesie ? ,luati in calcul intreaga posesie, atat a parintilor cat si a dvs., mai calculati

Depuneti dvs. o actiune in revendicare imp. titularului de drept si a noului cumpareator si solicitati notarea in CF a litigiului , lasati uzucapiunea nu o mai luati in calcul . pregatiti si cativa martori vecini .
De la politie(postul de politie) solicitati o adresa din care sa reiasa un istoric de domiciliu... de cand locuiti in fapt acolo si daca parintii au locuit tot acolo .

Asemenea profitori au inceput sa apara in zonele unde s-a vandut prin semnatura privata si au crescut preturile.

Cautati totusi un avocat iscusit
Nu am investit pentru ca nu am avut, dar am plecat in strainatate si cand am vrut sa facem ceva am cautat personal pe acel om sa ne faca acte si mi-a cerut alti bani,mi s a parut o excrocherie si nu am acceptat
In decurs de o luna a facut procura transmisibila vecinului pentru ca vechiul proprietar are 87 de ani si ala si a facut acte
Toate astea le a facut fata batranului pentru a mai lua bani inca o data
Da am chitanta pe 29 de ani de impozit
Toata comuna stie ca noi am stat acolo ba mai mult cand s a facut tranzactia secretara primariei a fost martora si pe chitanta de mana ,exista in primarie un proces verbal incheiat de secretara una scrie ca s a deplasat la fata locului unde Locuieste familia mea care au cumparat printr o chitanta de mana
Chitanta de mana nu va ajuta.
Mergeți la avocat ca sa va analizeze cazul.
O consultatie juridica nu va costa cât un proces si aceasta este o operațiune avocatiala necesara înainte de proces.
Nu deschideti procesul fără sa mergeti anterior la avocat desi mulți fac asa și îl pierd.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Dupa scurgerea a 30 de ani, puteti invoca uzucapiunea de 30 ani, modalitate originara de dobandire a dreptului de proprietate.

Puteti uni posesia dumneavoastra, cu a parintilor dumneavoastra, uzand de institutia jonctiunii posesiei.

Efectele acestei institutii se produc in mod retroactiv, deci de la data exercitarii posesiei veti fi considerati proprietari.

Posesia poate fi demonstrata prin orice mijloc de proba.

Asadar, in probatiune veti solicita proba testimoniala( martori pot fi vecinii, ei cunoscand in mod detaliat situatia de fapt ),administrarea inscrisurilor (istoricul de rol fiscal, situatia juridica a imobilului, orice alt inscris relevant, chitantele care atesta plata taxelor si a impozitelor aferente terenului ), precum si efectuarea unei expertize topografice.

Ultima modificare: Duminică, 16 Mai 2021
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana vanzare teren taspe27 taspe27 buna ziua , am o intrebare pentru dvs in calitate de specialisti : acum 8 ani s-a vandut un teren arabil cu chitanta de mana cu martori , de catre singurul ... (vezi toată discuția)
Ajutor....uzucapiune sau nu ? gabryelaalex gabryelaalex in 1988 cu chitanta de mana am luat o casa in buc , am locuit si locuim in casa , mutatie facuta impozit platit la zi ,apa gaze toate pe numele nostru , ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune, deși există moștenitori? În anul 2001 am cumpărat ... elia8 elia8 Uzucapiune, deși există moștenitori? În anul 2001 am cumpărat cu chitanță de mână, o casa cu teren la țară. Am locuit neîncetat aici, casa este ... (vezi toată discuția)