avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutor....uzucapiune sau nu ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutor....uzucapiune sau nu ?

in 1988 cu chitanta de mana am luat o casa in buc , am locuit si locuim in casa , mutatie facuta impozit platit la zi ,apa gaze toate pe numele nostru , renovare , consolidare iar persoana cu care am facut chitanta a murit in 2008 iar anul acesta au aparut mostenitorii .......:O , riscam sa ne trezim in strada ?? multumesc !!!
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2012
gabryelaalex, utilizator
Cel mai recent răspuns: Raoul_mw , utilizator 00:50, 13 Aprilie 2013
Ca sa invocati uzucapiunea in instanta trebuie sa treaca 30 de ani.....de posesie neintrerupta...Incercati sa va intelegeti cu mostenitorii persoanei de la care ati cumparat cu Chitanta de mana.
buna seara , pai nici nu am reusit sa le vedem ochii...a venit avocatul cu un expert si ne am trezit ca masoara curtea....suntem ca si evacuati . am inteles de la vecini, dar nu pot proba ca nu am acte, ca de la cine am cump nu avea calitatea de proprietar , era mostenitor unic dar fara certificat de mostenitor dupa parinti care au decedat inainte de 1970...are vreo valoare ? ei inca se judeca intre ei ca nu se inteleg la cote , toti vor cat mai mult , sunt 6 mostenitori.
cum ne au facut cei de la pol buletin ? contracte lumina , gaze , apa cu hartia aia si acum putem sa ne strangem boarfele , chiar nu avem nici un drept ?????
uzucapiune de 10-20 ani la ce se refera ?

Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2012
gabryelaalex, utilizator
Platiti impozit, asa cum spuneti insa, rolul e pe numele dvs.?
situatia dvs nu e chiar asa rea, aveti sanse daca jucati cartea corecta prin jonctiunea posesiilor in privinta uzucapiunii si prin cerere de interventie in interes propriu in procesul de partaj al bunurilor succesorale... mai multe amanunte in mesageria privata (verificati sus in dreapta)
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2012
Petre Enache, Avocat
buna seara, cred ca e rolul pe numele sotului pt ca nu am avut nevoie de nimic de la alt proprietar , ma gandesc ca trebuia sa ne ia cineva in spatiu daca nu era unul din noi trecut la rol,noi si copilul major intre timp avem domiciliu aici ... 22 de ani am contribuit la taxe si impozite, la primarie pt schimbare ci pt ca a expirat am primit adeverinta , nu ne elibera nimeni nici un act daca aparea alt proprietar......eu asa ma gandesc !


Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2012
gabryelaalex, utilizator

Alte discuții în legătură

Uzucapiune. Imparatul Imparatul B(sotul), casatorit cu A(sotia), primeste acuma 50 de ani prin testament de la parintii lui(lui B) o casa. Intre timp B moare, dar A se recasatoreste cu C(noul ... (vezi toată discuția)
Dreptul de uzucapiune invocat de mostenitori? leus leus Parinti decedati in urma cu 10 si respectiv un an .Au locuit din 1972 ,la ultimul domiciliul respectiv pina in 2000 tatal cind adecedat si pina in 2010 mama ... (vezi toată discuția)
Casa parinteasca fara titlu de proprietate.bună ziua! nu avem titlu de proprietate pe casă și terenul ... RobuSanda RobuSanda Bună ziua! Nu avem titlu de proprietate pe casă și terenul aferent , locuită în prezent de mama, care s-a căsătorit în 1956 cu tata( decedat în ... (vezi toată discuția)